Teknelerle tutulan balıklar mezatlarda alıcıyla buluşuyor Teknelerle tutulan balıklar mezatlarda alıcıyla buluşuyor

Cemal Yıldırım  
AYDIN (İHA) -  Aydın’ın önde gelen sürücü eğitimi veren kurumları arasında yer alan Koçarlı Güven Sürücü Kursu’nun Müdürü Osman Ergin, “Pek çok hata ve kusur kişinin kendisini bağlayabilir, ama trafikteki kusur kişinin kendisini bağlamaz. Kayıtlara göre sadece 2022 yılında meydana gelen 234 bin 824 trafik kazasının 203 bin 933’ü sürücü hatasından kaynaklı. Bu nedenle direksiyonda yapılan hatada ‘Her koyun kendi bacağından asılmaz’ anlayışı ile eğitimlerimizi sürdürüyoruz” dedi. 
Ülkemizde artık yol ve araç kusurları nedeniyle yaşanan trafik kazalarının her geçen gün azaldığını ancak sürücü kaynaklı kazaların arttığını belirten Güven Sürücü Kursu Müdürü ve aynı zamanda sürücü eğitmeni Osman Ergin, “2022 yılı istatistiklerine göre ölüm ve yaralanma ile sonuçlanan kazaların yüzde 87’sinin sürücü kusurundan kaynaklandığı görülüyor. Bu da direksiyona geçen kişinin sadece sürücü değil bilinçli ve sorumluluk sahibi bir sürücü olarak eğitilmesinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” dedi. 
“En büyük neden aşırı hız” 
Son 1 yıl içerisinde meydana gelen kazaların en önemli sebeplerinden birinin aşırı hız olduğunu belirten Ergin, “2022 istatistiklerine göre ölüm ve yaralanma ile sonuçlanan kazalarda sürücü kusurlarının başında ‘Araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak’ geliyor. Aslında belirlenmiş olan hız limitlerine uyulmuş olsa kazalar önemli ölçüde azalır. Artık yollarımız da araçlar da büyük ölçüde düzeldi, ancak kazalar halen yaşanıyor. 2022 yılında meydana gelen 234 bin 824 kazanın 203 bin 933’ü sürücü kusuru, 22 bin 195’i yaya kusuru, 2 bin 750’si de yolcu kusurundan kaynaklanmış. Yani bir yılda yaşanan 234 bin 824 kazanın 228 bin 878’i insan kusurundan kaynaklanırken, 5 bin 045 kaza araç kaynaklı, 901’i de yoldan kaynaklı yaşanmış. Bu da gösteriyor ki kazaların en önemli nedeni insan ve yetersiz trafik bilinci. Bu nedenle trafik bilincini arttırmalıyız” dedi.