ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Yeni bir belediye spor kulübü olmasına rağmen 1.5 yılda birçok branşta başarılı işlere imza atan Yunusemre Belediyespor, futbolda kısa vadede profesyonel liglere yükselmeyi düşünmüyor. Süper Amatör Lig A Grubu’nda Play-Off vizesi almak isteyen Mavi-Beyazlılar’ın başkanı Arif Alkan, kulübün kısa vadedeki hedeflerini anlattı.

“ANA HEDEFİMİZ BAL’DA KALICI OLMAK”

Başkan Alkan, bu sezon Bölgesel Amatör Lig vizesini almak istediklerini belirterek ana hedef olarak BAL Ligi’nde kalıcı olmayı planladıklarını söyledi.  Süper Amatör Lig şampiyonluğunu ilk hedef olarak belirlediklerini kaydeden genç başkan, “Bu sezon umduğumuz gibi olmadı. Kaliteli oyunculardan kurulu bir takım yapsak da maalesef sahaya yansıması biraz zaman aldı. Futbolda ‘hemen olsun’ diye bir şey yok. Bunu net bir biçimde görüyoruz. Son 4 haftalık periyotta tüm maçlarımızı kazanıp Play-Off vizesi almak istiyoruz. Eğer Play-Off’a çıkarsak BAL Ligi’nin en güçlü adayı oluruz. Manisa’nın en büyük ilçesi olarak BAL Ligi’nde takımımız olsun, yeni ilçemiz tanınsın istiyoruz. Yerel seçimlere kadar ki ana hedefimiz BAL’da kalıcı olan, tesisleşmeyi başarabilen, akademi liglerine katılabilecek bir altyapısı olan bir Yunusemre Belediyespor oluşturmak. Tesis konusunda Yağcılar başta olmak üzere Olimpiyat Sahası ile ilgili proje çalışmalarımız var. Futbol dışındaki branşlara da önemli yatırımlarımız olacak. Basketbol ve hentbolda profesyonel takımımız olsun istiyoruz. İlçemizde faaliyet gösteren amatör takımlara desteklerimiz sürecek. Bu ana hedef doğrultusunda Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çerçi’nin de tam desteğini alıyoruz” dedi.

“SANAYİSPOR İLE FİNAL OYNARIZ”

Kalan 4 hafta içinde Manisa Sanayispor ile final niteliğinde bir maça çıkacaklarını belirten Alkan, “Sanayispor’a saygı duyuyouz. Kendi imkanları çerçevesinde zor şartlar altında buralara kadar geldiler. İyi kadroları var. Başında da geçmişte beraber şampiyonluklar yaşadığımız Selman hoca var. Formda oyuncuları var. Biz de son haftalarda aldığımız galibiyetlerle avantajlı konuma geldik. İyi bir hava yakaladık. İki takımın da üç hafta sonra oynanacak maça kadar puan kaybedeceğini sanmıyorum. Düğümü bu maç çözecek gibi görünüyor. Bir puan bize yetecek ama biz sahaya galibiyet için çıkacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim