Önümüzdeki hafta atama yapılmasını beklediklerini ifade eden Milletvekili Selçuk Özdağ: “Konuyu sayın bakan ve sayın başbakan ile konuştum. Allah nasip ederse önümüzdeki hafta bir atama olacaktır. Sporun içinden gelen, sporu bilen, idareciliği bilen, Manisa’yı bilen ve tanıyan, sporcu sayısını çoğaltmak isteyen, Manisa’nın tanıtımını yapabilen, Manisa’yı Türkiye’de ve dünyada temsil edebilecek bir altyapıyı oluşturabilen bir müdürün gelmesi lazım” dedi

 

 

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü… Bir türlü istikrarın yakalanamadığı kurumda, yeni spor müdürünün kim olacağı merak konusu oldu. Manisa spor camiasının da heyecanla beklediği yeni müdürle ilgili henüz somut olan bir gelişme yok. MANŞET olarak konuyu sporcu kimliğiyle ön plana çıkan Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’a sorduk. Özdağ da yeni müdürün sporu bilen ve sporun içinden gelen bir müdür olacağını söyledi.

MANİSA, SPORDA ÖNCÜ OLMALI”

Manisa’nın tarımıyla sanayisiyle kültürüyle zirve şehirlerden biri olduğunu, sporda da zirve şehirlerden biri olması gerektiğinin altının çizen Selçuk Özdağ, “Tesislerimiz oldukça fazla. Spor bakanlığımız yapıyor, zaman zaman kulüplerimiz buraları kiralıyor. Her geçen gün tesislerimizi artırıyoruz, artırmak da zorundayız. Dolayısıyla il müdürlüğü noktasında burada bir boşluk var. Üç sene önce buraya bir arkadaşımız atanmıştı ancak maalesef arkadaşımız çeşitli nedenlerle Tokat’a gönderildi, oradan da Balıkesir’e gönderildi. Bir kardeşimiz buraya atandı, badminton federasyonu başkanıydı. Hem evini taşıyamadığı için eşi Ankara’da olduğu için kendisi Manisa’da olduğu için badminton federasyonu başkanı olması münasebetiyle sık sık yurtdışına gidiyordu. Sık sık Türkiye’de çeşitli yerlerde görevlendiriyordu. Bu nedenle verimli olamıyordu ve bakanlık kardeşimizi alarak Ankara’ya atadı” dedi.

SPOR YAPMIŞ OLMASI VEYA SPOR EĞİTİMİNİ ALMIŞ OLMASI…”

Yeni il spor müdürünün spor yapmış olması veya spor eğitimini almış olması gerektiğini ifade eden Özdağ, ilimizde on binlerce insanın spor yaptığına dikkat çekti. “Sporun içerisinden gelen, sporu bilen bir idarecinin olması gerekir” diyen Özdağ, “İdarecilik apayrı bir sanat. Manisa’da onbinlerce insan spor yapıyor. Engelli kardeşlerimiz spor yapıyor. 1. Lig’de Süper Lig’de futbol takımlarımız var. Her hafta bu takımlarımızdan bahsediliyor. Orada Hatun Sarıkaya isimli bir kardeşimiz müdürlüğe vekaleten bakıyor. Bu konuyu sayın bakan ve sayın başbakan ile konuştum. Allah nasip ederse önümüzdeki hafta bir atama olacaktır. Sporun içinden gelen, sporu bilen, idareciliği bilen, Manisa’yı bilen ve tanıyan, sporcu sayısını çoğaltmak isteyen, Manisa’nın tanıtımını yapabilen, Manisa’yı Türkiye’de ve dünyada temsil edebilecek bir altyapıyı oluşturabilen bir müdürün gelmesi lazım” diye konuştu.

BAKANLIĞA 3-4 İSMİ ÖNERDİM”

İl müdürlüğünde son yıllarda yaşanan istikrarsızlığın yeni atamayla sona ereceğine inandığını belirten Özdağ sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni müdürün istikrarı sağlayacağını düşünüyorum. Bakanlıkta bu konuda hassas davranacaktır. Henüz isim belli değil. İsim konusunda 3-4 önerilerim oldu. Bunların dışında bakanlıkta kendi takdir hakkını kullanabilir. Bana isim değil fonksiyonel iş yapabilecek biri lazım. Bakanlık kimi uygun görürse o olacak. Sporun içinden gelmiş biri olacak. Bakanlığında duyarlı olacağına inanıyorum.”

Editör: TE Bilişim