Daha lig bitmeden Manisaspor’un düşmesi kesinleşmeden gelecek sezonun planını yaptığını söyleyen Başkan Mergen, camianın büyük tepkisini çekti. Yönetimde istifalarla erozyona uğrayan başkanın en azından güven tazelemesi gerekiyor. Ya güven tazele! Ya da görevi bırak!

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, yeni sezonun hazırlıklarına şimdiden başladı. Takımın ligden düşmesi kesinleşmeden olsa bile… Hocası ve yönetimiyle yola devam kararı alan Mergen, olağanüstü kongre kararını almamaya niyetli. Ama tablo Başkan Mergen’in istediği gibi değil. Bu ekiple işlerin bir alt ligde de yürümesi imkansız.

İSTİFALARIN ARDI ARKASI KESİLMEDİ

Sezon başındaki kongrede büyük vaatlerle yola çıkan Mergen, yönetimini Mustafa Karakaş, Fisun Kumbaracı, Cengiz Erbilir, Mustafa Gürcan, Erhan Atılgan, Hakkı Övünç, Turgay Gümüşdere, Hanifi Tekin, Engin Kapucu, Tarkan Kayhan, Metin Evlivan, Vasfi Demir, Soner Yumrukaya ve Bülent Özövgü’den oluşturmuştu. Ancak kimseyi takmayıp tek başına kararlar almaya başlayan Mergen, yönetiminde büyük erozyona uğramış; Turgay Gümüşdere, Engin Kapucu, Mustafa Gürcan, Fisun Kumbaracı, Vasfi Demir’in istifasıyla sarsılmıştı. Yönetim kurulu toplantılarına ise Soner Yumrukaya, Hanifi Tekin’in uzun süredir katılmadığı öğrenilirken, Erhan Atılgan’ın da bir aydır toplantılara katılmadığı ve istifa etmeye hazırlandığı kaydedildi. Mergen, yedek yönetim kurulunda da erozyona uğradı. İzzet Karasu, Necati Bölük, Mehmet Çoşkun, Levent Analı, Murat Tellioğlu, Ensar Günaydın istifa etti. Yedek yönetim kurulundan Erdem Baltacı, Cüneyt Gönül ve Muzaffer Etçil’i yönetimine dahil eden Mergen’in birkaç istifa sonrasında mecburen olağanüstü kongreye gitmesi an meselesi.

DENETLEME KURULU’NDA DA İSTİFALAR VAR

Denetleme Kurulu Asil Üyesi Mustafa Kader, “kimse hesap vermek istemiyor” diyerek istifa etmişti. Asil üyelerden Hakan Kökçü’nün de istifa etmeye hazırlandığı öğrenilirken, yedek denetleme kurulu üyelerinden Mehmet Aloğlu ve Tansel Irmak da istifa etmişti. Hasan Çoksöyler’in de istifasının cebinde olduğu gelen bilgiler arasında. Yasaya göre denetleme kurulu üyeleri bir üyeye düşerse yönetim kurulu olağanüstü kongre kararı almak zorunda.

BİR DE ÇIKMIŞ “HEDEF ŞAMPİYONLUK” DİYOR

Tüm bunların ışığında kimseye hesap vermeden tek adamlıkla kulübü yöneten Başkan Mergen, yeni sezonda 1. Lig’e dönüş planlarını yaptı bile… Hem de erozyona uğramış, istifaların peş peşe geldiği bölük pörçük yönetimiyle! Mutlaka güven tazelemesi gereken başkanın önünde iki seçenek var; Ya görevi bırakıp işi bilenlere teslim edecek ya da yönetimini baştan aşağıya yenileyip kulübü kongreye götürecek ve mali ve idari anlamda da ibra edilmeyi bekleyecek.

Editör: TE Bilişim