Ancak bu konuyla ilgili iddialar, borcun silinmediği yönünde. Borcun silindiğine dair Başkan Mergen’den belgeli açıklama yapmasını bekliyoruz 

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI 

Manisaspor’a uzun yıllar gerek isim sponsoru gerekse forma reklamı konusunda desteği olan Vestel’in 13 milyon liralık alacağının silindiği gündeme düşmüştü. Takımın 2. Lig’e düşmesinin hemen ardından Başkan Abdullah Mergen, Vestel’in bir daha kapılarını çalmamak şartıyla 13 milyon liralık alacağını Manisaspor’a hibe ettiğini söylemişti. 

BORÇ SİLİNDİYSE BELGESİ NEREDE? 

Ancak başkanın belge göstermeden böyle bir açıklama yapması dikkatleri çekerken, Vestel’in sadece kulüp yönetimine kapıyı kapattığı ve borcu da silmediği iddialarını beraberinde getirdi. Tüm bu iddialar üzerine Başkan Mergen’in basının karşısına çıkarak, Vestel’in bu borcu sildiğine dair belgeli açıklama yapması şart oldu. 

CUMHURBAŞKANI’NIN MİTİNGİNDE AYNI KAREDE YER ALDILAR 

Bilindiği gibi Başkan Mergen, sezon başında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile sponsorluk konusunda görüştüğünü ifade etmiş, Erdoğan’ın Zorlu’yu gösterip, “Sizin derdinizi iş adamları çözecek” dediğini iletmişti. Ancak Vestel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’dan defalarca randevu istenmesine rağmen bu türlü bahanelerle gerçekleşmemişti. Tüm bunlar yaşanırken yönetim, Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Enis Turan Erdoğan ile bir görüşme yapabilmiş, ancak bu görüşme, Manisaspor için sezon başında sunulan vaatlerin yanından bile geçmiyordu. Aradan tam bir sezon geçti, takım 2. Lig’e düştü. Zorlu ile Mergen’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinginde aynı karede yer alması ise dikkatleri çekti.

Editör: TE Bilişim