İlk devrenin en iyilerinden Hakan Turan’a haftalardır forma vermiyor. Yoklukta sarıldığı Ali Fırat’ı çabucak silip attı. Devrede kefil olup getirdiği oyunculardan umduğunu bulamadı. Bir önceki hafta Berk, bir sonraki hafta Yusuf kırmızı kart gördü. Son bombayı da Sercan patlattı. Artık Taner Taşkın’ın geleceği tartışılıyor

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor’da teknik direktör Taner Taşkın, yaptığı icraatlarla yoğun tepki çekmeye başladı. Tahir Karapınar’ın yerine 7. haftada göreve layık görülen genç teknik adam, istikrarsız grafiğiyle büyük eleştiri topluyor. Manisaspor’un başında ligde 16 maça çıkan Taşkın, bu maçlarda 5 galibiyet, 10 mağlubiyet 1 de beraberlik aldı. İstikrarlı bir 11 sahaya süremeyip yanlış kadro tercihleriyle dikkat çeken Taşkın, saha içindeki hamleleriyle de takımını giderek geriye götürüyor.

NE OYNATMAYA ÇALIŞTIĞI BELLİ DEĞİL

Özellikle deplasmanlarda oyun olarak oldukça teslimiyetçi bir tablo çizen Taşkın, yaptığı hamlelerle ortada ve lehte giden maçın seyrinin, rakibe dönmesine sebep oluyor. Son iki haftadır Özbek Asror’u kurtarıcı olarak sahaya sürmüş, oyunun ritmini bozmuştu… Bu oyuncuyu Galatasaray’la oynanan kupa maçı kadrosuna almayan genç teknik adam, ligin ilk yarısının en önemli oyuncularından Hakan Turan’a haftalardır forma vermiyor. Bununla da kalmayıp devrede Menemen’den transfer ettiği genç Sefa ile Galatasaray karşısına çıktı. İdmana gelmediği gerekçesiyle iki haftadır ligde oynatmadığı İsmail Köse’yi aynı maçta banko oynattı. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi oyun 2-0 ve 10 kişiyken orta alanda mücadeleci Metin’i çıkarıp santrfor Subasic’i aldı, böylelikle kaleye gitme ve rakibi durdurma şansı tamamen ortadan kalktı, hakimiyeti iyice rakibe teslim etti. Manisaspor ligde performansıyla umut veren bir oyun ortaya koymazken, hücum da yapamıyor. Özellikle kapanıp kontrayla çıkmaya çalışırken, arkada boşluklar veriyor, kopuk kopuk oynuyor, yüzde yüzlük gol pozisyonları veriyor, gol yedikten sonra çabuk demoralize oluyor, kolay kartlar görüyor ve atağa çıkışlarda pas alışverişlerinde kopukluk yaşıyor.

TRANSFERLERİNE RAĞMEN RİTMİ TUTTURAMADI

Manisaspor’un sezon başından bu yana en önemli eksiği olan sağ bek ve sol bek sıkıntısına çözüm bulmak için devre arasını iple çeken Taşkın, sol bekte Canberk ve Süleyman’ı gönderip Hüsnü ve Berk’i transfer ettirdi. Hüsnü yaptırdığı penaltılarla saç baş yolduruyor. Berk, üç hafta önce Kayserispor maçında kırmızı kart görüp iki maç ceza aldı. Kupa maçında şans buldu ve ikinci yarıda penaltı yaptırdı. Taşkın, ayrıca sağ beke de Muhammet Sercan’ı transfer etmişti. Haftalardır bu bölgede stoper Mikic’i oynatan Taşkın, Galatasaray maçında Sercan’ın yaptırdığı penaltı ve kırmızı kart sonrası rakibe kolay teslim oldu. Taşkın’ın orta sahaya transfer ettiği oyunculardan Yusuf da geçen hafta Antalyaspor maçında gördüğü basit kırmızı kartla ceza aldı. Taşkın ayrıca sağ bekteki yoklukta oynatıp verim aldığı, Orduspor’a attığı hayati golle takıma önemli bir üç kazandıran Ali Fırat Okur’a da haftalardır forma vermiyor. Taşkın’ın kulüpteki geleceği için Elazığspor randevusu son derece önem taşıyor.

Editör: TE Bilişim