Haber: Hakan AĞAR
TFF 1. Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Manisaspor, yarın evinde ligin en dişli ekiplerinden Yeni Malatyaspor'u ağırlayacak. Geçen hafta Adana Demirspor karşısında 3 puanı kıl payıyla kaçıran siyah beyazlılar, bu sefer hata yapmak istemiyor. Adana deplasmanının ardından hiç ara vermeden bu maça hazırlanan Tarzanlar, lideri evinde alt etmek istiyor. Yönetim hafta içi yaptığı açıklamada sezon sonuna kadar iç sahada oynanacak maçları 1 TL'ye indirirken, taraftarın bu önemli maça akın etmesi bekleniyor. Tüm şehir lider karşısına çıkacak Manisaspor'un etrafında kenetlenirken, lider Yeni Malatyaspor'un da kolay lokma olmadığı, topladığı puandan belli oluyor. 
MALATYA'NIN ŞAKASI YOK
Ligin en formda ekiplerinden biri olarak dikkat çeken, lig lideri Yeni Malatyaspor mağlubiyeti unuttu denebilir. Son 5 maçından 4 galibiyet ve 1 beraberlik çıkartan sarı siyahlılar, tepedeki rakiplerinin sendelemesiyle en yakınındaki Sivasspor'a 4 puan fark yaparak koltuğunu sağlamlaştırdı. 24 maçta aldığı 14 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 47 puana ulaşan ekip, şu andaki performansıyla Süper Lig'in en büyük adayı gibi görünüyor. İç sahada ligin en başarılı grafiğine sahip olan sarı siyahlılar, deplasmanda da en çok puan toplayan 2. takım konumunda yer alıyor. Oynadığı 11 deplasman maçının 5'inden galibiyetle ayrılan Malatya, 2 beraberlik ve 4 de mağlubiyet alarak toplamda 17 deplasman puanı topladı. Attığı 17 gole karşılık, kalesinde 16 gol gören ekip, +1 averajla ortalama bir görüntü verdi. Ligde Eskişehirspor'un hemen 1 gol gerisinde 38 golle en golcü 2. takım olan ekip, hücum alanındaki çoğalma ve kontrollü oyunuyla dikkat çekiyor. Kadrosunda eski Mallorcalı Mickael Pereira, Antalyaspor'da yıldızı parlayan Ahmet Aras, Togo Milli Takımı'nda forma giyen Ayite ve Bursaspor'da Avrupa Kupası oynayan Ferhat Kiraz gibi önemli isimleri bulunan Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörlüğünü İrfan Buz yapıyor. Ekibin gol yükünü attığı 12 golle yıldız oyuncu Dialiba çekerken, Pereira 6, Eren Tozlu 7 golle takımına katkı yapan isimler oldular. 
TARZAN ZORU SEVER
Ligin 2. yarısında bambaşka bir takıma dönüşen Manisaspor, zorlu maçlarda daha iyi performans veriyor. Boluspor ve Elazığspor maçlarında oynadığı müthiş oyuna karşın beraberliklerden kurtulamayan Tarzan, o dönem lig 5.si olan Ümraniyespor'a 5 atıp herkesi şaşırtmış, ardından o dönem lider olan Eskişehirspor'u deplasmdan 5-1 mağlup edip ligin kaderini değiştirmiş ve Alpay Özalan'ın da işine son verdirtmişti. Adana Demirspor beraberliğinden hemen önce, son olarak iç sahada oynadığı maçta Bandırmaspor'a 6 atan Tarzan, zor maçlarda gösterdiği karakterle ligin dikkatini üzerine çekmiş durumda yer alıyor. Ekibimizde Gökhan, Bahattin, Perovic, Metin, Ufuk sarı kart limitinde bulunurken, bu maçta takımımızda cezalı oyuncu bulunmuyor. Sait Karafırtınalar hiç ara vermeden çalışmaya başladığı takımında kadro seçiminde çok da değişiklik yapmayı düşünmüyor. Geçen haftaki kadrodan sadece haftanın yarısında sakatlığından dolayı düz koşu yapan Fahri'nin yerine Berk'i düşünen Karafırtınalar, bunun dışında ilk 11'de değişiklik planlamıyor. İşte muhtemel 11 şöyle: İsmail, Ufuk, Erman-Dimov, Berk, Metin, Umut, Savaş, Gökhan, İsmail, Bahattin. Hücum hattının gösterdiği performanstan memnun olan teknik heyet, özellikle sarı kart limitindeki oyuncuları uyaracağı ve milli takım arasının ardından Sivas deplasmanında kadronun tam olmasını istediği öğrenildi. Tarzanlar evinde gayet başarılı da bir performans sergiliyor. Siyah beyazlılar  19 Mayıs Stadı’nda çıktığı 12 maçta 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Rakip filelere 24 haftada 36 gol bırakan Manisaspor, evinde 22, deplasmanda 14 gol kaydetti. Son maçında evinde gösterdiği performansı tekrarlamak isteyen 3 gollü İsmail ve 2 gollü Bahattin'e güvenen Tarzan'da, taraftar çok önemli bir görev üstleniyor. Sezon boyunca bir grup taraftar hariç boş tribünlere oynayan Manisaspor, hiç olmadığı kadar taraftarına ihtiyaç duyuyor. Taraftarından alacağı güçle sahada lideri devirmek isteyen Tarzan'da, maç biletleri sadece 1 TL'ye indirildi. Manisaspor- Yeni Malatyaspor mücadelesi bugün 18.30'da 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Yaşar Kemal Uğurlu, Ekrem Kan ve Alpaslan Dedeş yapacak. Maç TRT Spor'dan naklen yayınlanacak. Haydi Tarzanlar tribüne, Manisaspor'u desteklemeye.
Editör: TE Bilişim