“Bedava bir gol yedik. Auta giden topu içeri attık. Golden sonra takımımız bir moral bozukluğu yaşadı. Ancak buna rağmen oyun disiplininden kopmadık. Bu çok hoşuma gitti. Manisaspor oyun karakteri, oyun disiplini ve mücadele anlamında bir değişim yaşıyor. Orduspor maçı bizim için dönüm maçı olacak”

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Şanlıurfaspor’a deplasmanda 1-0 yenilerek bu haftayı da puansız geçen Manisaspor’da Teknik Direktör Taner Taşkın, oyundan memnun. Her şeye aşama gözüyle baktığını ifade eden Taşkın, gol atmayı da gol yememeyi de çözeceklerini belirterek, “Bu sezon ilk defa bir gol yedik. Ben her şeye aşama gözüyle bakıyorum. Bu da bir aşama. Gol yememeyi de gol atmayı da bu aşamalarla çözeceğiz. İnşallah bu Orduspor maçıyla başlayacak. Bedava bir gol yedik. Auta giden topu içeri attık. Takımımız bir moral bozukluğu yaşadı. Ancak buna rağmen oyun disiplininden kopmadık. Bu çok hoşuma gitti. Önceki maçlarda gol yedikten sonra kırılgan olan bir takım yoktu. Hatta iki tane yüzde yüz gol pozisyonumuz var. Hakan Barış’ın kaçırdığı pozisyonlar vardı. Özellikle ikinci yarı rakibe pozisyon vermedik. Skora ve puana yansıtamadığımız için bu söylediklerimiz insanlara hikaye gelebilir. Manisaspor oyun karakteri, oyun disiplini ve mücadele anlamında bir değişim yaşıyor” dedi.

“ORDUSPOR MAÇI DÖNÜM MAÇIMIZ”

Orduspor maçının dönüm maçı olacağını kaydeden Taşkın, “Allah nasip ederse bu maçı yendikten sonra da o arayı çok iyi geçireceğiz. Herkes izin yaparken biz izin yapmayacağız. Açığı kapatacağız. Başlangıç olarak bakarsak en kötü fikstürü olan bir takıma geldim. Hazır olan Karşıyaka ile oynadıktan sonra şampiyonluğa oynayan Urfa’yla oynadık. Ordu maçından sonra da iki hafta üste üste şampiyonluğa oynayan takımlara gideceğiz. Zor bir süreci az kayıpla atlatırsak ondan sonraki maçlarda tamamen kendini bulmuş bir Manisaspor izlettireceğiz” diye konuştu.

“GRUPLARA KALMAK İSTİYORUZ”

Ziraat Türkiye Kupası’nda çarşamba günü Zonguldak Kömürspor ile oynayacakları maçı önemsediklerini ifade eden Taşkın, “Hafta içinde bazı oyuncularda rotasyon yapabiliriz. Bizim için esas olan lig. Urfa kadrosundan en fazla 3-4 oyuncu değiştirebiliriz. Genel olarak iskeleti korumak istiyorum. Çünkü kendi liginde namağlup olan bir takım ile oynayacağız. Rakibimizi çok ciddiye alıyoruz. Gruplara da kalmak istiyoruz” dedi.

“CORA KARAKTERLİ BİR DURUŞ SERGİLEDİ”

Taşkın, babası hasta olan Tayfun Cora’ya izin verdiklerini kaydederek, “Tayfun’un babası çok hasta. Urfa maçından sonra söylediler. Morali çok bozuk. İzin verdik. Ancak karakterli bir duruş sergiledi. ‘Salı gününe mutlaka yetişeceğim hocam’ dedi. Büyük olasılıkla hafta sonu oynayacak. Ümit Yasin’de bir gelişme var. Liglerin en iyi santrforuna karşı havadan yerden kuş uçurtmadı. Canberk, karakterli bir oyuncu, o da geçiş döneminden geçiyor. Her oyuncu kedi kalesine gol atabilir. Bir şansızlık yaşadı. Zonguldak maçına Mikic’le başlayabilirim. Sarp’ı yedek oturtabilirim. Çünkü hafta sonunu da düşünmem lazım” şeklinde konuştu.

“DİPLOMA SORUNU ÇÖZÜLDÜ”

Son olarak diploma sorununu çözdüklerini belirten Taşkın, “İzmir bölgesinden Dilaver Mutlu ile anlaştık. Kulübün şartlarına uydu. Komik rakamlara geldi. Bize abilik yapmaya geldi” diye konuştu. 8 Ağustos 1958 doğumlu olan Dilaver Mutlu, sırasıyla Bucaspor, İzmirspor, Altınordu, Şirinyerspor, Seferihasar Belediyespor, Kemalpaşaspor, Çine Madranspor takımlarında görev aldı.

Editör: TE Bilişim