ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI
Manisaspor’un yeni teknik patronu Sait Karafırtınalar, kendisi için yapılan eleştirilere cevap verdi. Kamuoyunda bazı kesimlerin, “takım düşürdü” yorumlarını abartılı bulduğunu kaydeden Karafırtınalar, yaşadığı sportif ve ekonomik şampiyonlukların da konuşulması gerektiğini söyledi.

“SON 9 HAFTA GELDİĞİM ERCİYES’TE…”
Uzun yıllar 1. Lig’de teknik direktörlük yaptığının altını çizen Sait Karafırtınalar, son 9 hafta geldiği Kayseri Erciyesspor’da küme düşme üzüntüsü yaşadığını belirterek, “Sadece 1 takımla küme düşme üzüntüsü yaşadım. O da Erciyesspor’du. Son 9 hafta geldim, 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldık… En kritik anlarda yönetimsel ciddi sorunlar yaşandı. Başarı ve başarısızlık, tek başına değerlendirilmemeli” dedi.

“ÇALIŞTIĞIM FUTBOLCULARA VE YÖNETİCİLERE SORSUNLAR”
Karafırtınalar, “Eleştiriler beni geliştirir. Fakat kişiselliğe vurup art niyetli yorumlar çok yanlış. Kimseye kendimi ispatlamak zorunda değilim. 5 yıldır bu ligde teknik direktör olarak çalışıyorum. Uzun yıllar yardımcı antrenörlük yaptım. Üç büyüklerde oynamadan pro-lisans almış ender teknik adamlardan biriyim. Egomu gömmüş bir teknik direktörüm. Kursağımdan bir kuruş haram lokma geçmedi. Benim nasıl bir hoca olduğumu merak edenler, çalıştığım oyunculara ve yöneticilere sorabilirler” diye konuştu.

“SPORTİF VE EKONOMİK ŞAMPİYONLUKLARIM VAR”
Kariyeri boyunca sportif ve ekonomik şampiyonluklar yaşadığını ve eleştiri yapılırken, bunların da konuşulması gerektiğini ifade eden Karafırtınalar, “Sait hoca takım düşürüyor” diyenler, hem sportif hem ekonomik anlamda yaşattığım şampiyonlukları da konuşmalı. 2009-2010 sezonunda Bucaspor’da şampiyonluk yaşayarak Süper Lig’e çıktık. 2014-2015 sezonunda yine Özcan hocanın yardımcısıydım. Göztepe’de 1. Lig’e yükseldiğimizi, 2012-2013 sezonunda yine Bucaspor’un teknik direktörüyken Play-Off yarı finali oynattığımızı da konuşsunlar. Kaldı ki Konyaspor’a nasıl elendiğimizi tüm futbol kamuoyu gördü. Bucaspor’la Süper Lig’de çalıştım. Ayrıca Salih Uçan, Mehmet Battal, Aykut Çeviker, Okan Alkan, Abdülkadir Özgen, Emre Güral, Taylan Antalyalı, Alpaslan Erdem, Bekir Yılmaz, Sercan Kaya, Erkan Taşkıran, Umut Gündoğan, TorricJebrin benim dönemimde parladı ve transfer yaptılar. Bu oyuncuların toplam satışı 30-35 milyon lirayı buluyor. Bucaspor takımı transfere kapalıyken, benim dönemimden genç oyuncularla ligi bitirdi. Karşıyaka’da bu sezona öyle başladı. Manisaspor’a çok şey katmaya geldim. Sabırlı olunursa aşamayacağımız engel yok” dedi.

 
Editör: TE Bilişim