Manisa taekwondosunda yeni bir dönem başlıyor… Taekwondo İl Temsilcisi Kurban Yavuz, 2.5 yıllık görevinin ardından istifasını verdi. Bursa’da özel bir hastane ile anlaşan ve bu şehre taşınmayı planladığı için görev sürecindeki yorgunluğu nedeniyle görevi bırakma kararı alan Yavuz’un yerine kimin geçeceği gündem konusu olurken, bu göreve İl Temsilciliği Genel Sekreterliği görevinde bulunan Gökay Budak’ın geçmesi bekleniyor. Özel güvenlik şirketi sahibi olan ve eski bir taekwondocu olan Budak’ın bu göreve sıcak baktığı kaydedildi.

BAŞAR: “BUDAK’A İNANIYOR VE GÜVENİYORUZ”

Başar Taekwondo İhtisas Spor Kulübü ve Taekwondo Milli Takımı Antrenörü Süleyman Başar’a taekwondodaki yeni dönemin nasıl gelişeceğini sorduk… Gökay Budak isminde hem fikir olduklarının altını çizen Süleyman Başar, “Kurban abi elinden geleni yaptı. 2.5 yıl beraber çalıştık. Biz istemezdik ayrılmasını ama emekli olduktan sonra şehir dışında işleri oldu. Bursa’ya taşınmayı planlıyor. Bize bir bilgi vermeden istifa ettiği için biz de kendisine biraz sitem ettik. Biz ekip olarak gelmiştik. Ben de çok yoruldum o da. Bundan sonra yeni bir süreç başlayacak. Ekibimizden birisi bu işi yürütür diye düşünüyoruz. Federasyon benim olmamı istedi ama ben istemiyorum. Çok yoğunum. Gökay Budak olmasını istiyoruz. Yani camiayı bilen, işi bilen, benimle beraber taekwondo yapmış, işadamlarıyla çevresi olan eski bir sporcu. Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD) üyesi. Faydalı olacağına inanıyoruz. Kendisi de bu göreve sıcak bakıyor. Bizi tanıyan bir ismin gelmesinde fayda var ve onun gelmesini isteriz. Kurban abi istifa etti, yönetimi düşüyor ama bu isimler genel müdürlükten onaylı olarak geldi. Yeni oluşum için il müdürlüğü ve federasyonla görüşülecek” dedi.

“TAEKWONDO’NUN ÖNÜ AÇILMALI”

Manisa taekwondosunun geçiş döneminde olduğunu belirten Başar, Olimpiyatlar’da Türkiye’nin yüz akı olan bu branşın artık önünün açılması gerektiğini ifade ederek, “Güreşten güzel dereceler geliyor. 7 antrenör var. Judodan 7-8 tane antrenör var. Taekwondo’da bir tane kadrolu bir de Gencay’ımız var. 2 tane antrenör var. Ne kadar başarılı olursun? Gençlerin antrenörlük konusunda önü açılmalı. Boşta olan önü açık birçok antrenörümüz var. Bu antrenörlerin bir yerlerde değerlendirilmesi gerekiyor. Bu işi artık gençler götürmeli. Üniversite mezunu çocuklar var. Bu çocukların bu işi götürebileceğine inanıyorum. Kurumsallaşmak lazım. Bir sistem oturmalı. Benim yerime de birilerinin alttan gelmesi gerekiyor. Gerektiğinde biz de çekiliriz. Her yerden Süleyman Başar çıkmasın. Ben de tek başıma koşturmaktan yoruldum. Manisa her yerde konuşulmalı” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim