İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya’nın “Spor İl Müdürlüğü’ne talibim” açıklaması, gündeme bomba gibi düşerken, Mehmet Mert, İdris Avşar ve Yunus Öztürk isimlerinin de il müdürlüğü için öne çıkmaya başladı. Biz de diyoruz ki: Manisa’nın sporu bu defa çocuk oyuncağı olmasın!..

 

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisa, son yıllarda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden istenilen verimi bir türlü alamadı. Murat Özel ve Süleyman Şahin isimlerinin Manisa’nın sporuna yapmış olduğu katkıların ardından Mehmet Uçak ile Murat Özmekik dönemlerinde istikrarın sağlanamaması, her geçen gün Manisa sporunun geriye gitmesine neden oldu. Bu durum artık Manisa spor kamuoyunun tepkisini çekiyor. Uçak’ın 2 yıla yakın, Özmekik’in de 1 yıllık süre zarfında sporda istenilen düzeye maalesef gelemedik. Skandalları patlak veren Mehmet Uçak, Tokat’a oradan da Balıkesir’e atanırken, Özmekik de Ankara’ya atandı. Özellikle Özmekik’in evini Manisa’ya taşıyamaması, Badminton Federasyonu Başkanı olması sebebiyle sık sık yurtiçi ve yurtdışı organizasyonlarına kurumda giderek otorite boşluğuna sebep olmuştu.

ATAMA BAYRAMDAN SONRAYA KALDI

İl Müdürlüğü’ne vekaleten bakan Hatun Sarıkaya, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada kendisine yetki verilmesi hususunda talebini resmen dile getirmişti. Sarıkaya’nın bu açıklamalarının ardından il müdürlüğü için adı geçen Şehzadeler Spor Müdürü Mehmet Mert, CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi İdari İşler Müdürü İdris Avşar ve Milletvekili Selçuk Özdağ’ın danışmanı Yunus Öztürk isimleri öne çıkmaya başladı. Tüm bunların yanı sıra bakanlığın Manisa dışındaki isimleri de değerlendirmeye aldığı hususu var. Söz konusu atamanın en geç 15 Ağustos’a kadar yapılması beklenirken, Manisa spor kamuoyu, Manisa’nın sporunun sorunlarını bilen ve Manisa’ya uzun yıllar hizmet edecek ismin tercih edilmesini umut ediyor.

 

MANİSA SPOR KAMUOYU:

1-Sporun içinden gelen, sporu bilen, ekibini iyi kuran, yöneticilik vasfı olan, Manisa’nın sorunlarını bilen, Manisa’yı bir basamak olarak görmeyen, halka hizmet bilinciyle hareket eden bir müdür istiyor.

2-Manisa’ya uzun yıllar hizmet edecek, herkesin takdirini kazanan, halkı spora yönlendiren bir müdür istiyor.

3-Başta Manisaspor olmak üzere kentin profesyonel kulüpleri ve kentteki tüm amatör spor kulüplerinin sorunlarıyla yakından ilgilenen bir müdür istiyor.

4-Sivil toplum örgütleri ve tüm siyasi gücü kucaklayan, kurumlararası dostluğu pekiştirecek hamleler yapan bir müdür istiyor.

5-Manisa’nın yetiştirdiği öz evlatların diğer şehirler adına yarışmasını engelleyen, bunun için kalıcı çözümler üreten bir müdür istiyor.

6- Firmalara sponsorluk yasasını en iyi şekilde anlatabilen ve onları sponsorlukla ilgili teşvik konusunda ikna edebilen bir müdür istiyor.

7-Personel arasında dayanışmayı sağlayabilen, dedikodu yerine iş üreten, astığım astık kestiğim kestik olmayan, sevgi ve saygı çerçevesinde huzurlu mutlu olacak bir düzeni oluşturabilecek bir müdür istiyor.

8-Başarılı sporcuları ödüllendirip onları daha başarılı olmaya teşvik eden hamleler yapabilen, antrenörleri denetleyen ve başarılı-başarısız olanı tespit edip bu yönde ödül-ceza kurallarını koyabilen bir müdür istiyor.

9-Tesisleri elden geçirip proje üstüne proje üretip 7’den 77’ye tüm halka spor yaptırabilen ve onları spora yönlendiren bir müdür istiyor.

10-Spor muhabirleri ile iyi ilişkiler kurup her gelişmeyi medyayla paylaşan, yaptıkları icraatları kamuoyuna en iyi şekilde anlatabilen donanımlara sahip bir müdür istiyor.

Editör: TE Bilişim