Manisa’ya 8 ay önce atanan Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, bir koltukta iki karpuzu taşıyamıyor. Spor İl Müdürü Özmekik’in bu zaman zarfında sık sık izin alıp Ankara’ya gitmesi, büyük tartışma konusu oldu. İddiaya göre şuan izinde olan Özmekik, ayrılık için genel müdürlükten onayı aldı.

Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç’ın uzun bir bekleyiş sonrasında geçen yılın ağustos ayında Manisa’ya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olarak atadığı Murat Özmekik’in ‘Manisa’dan ayrılıyor iddiaları’ artık gerçeğe kavuşuyor. Aynı zamanda Badminton Federasyonu Başkanı olan Özmekik’le ilgili daha önce “görevi emaneten aldı” iddiaları vardı. Bu iddiaların dozu gün geçtikçe arttı. 2014 yerel seçimlerinin öncesi ve sonrasında sık sık izin alarak Ankara’ya giden Özmekik’in federasyondaki görevlerinin yanı sıra Ankara’da kalma isteği, Manisa’da büyük bir yönetim zafiyetinin yaşanmasına neden oldu. Federasyondaki görevine daha çok yoğunlaşmak isteyen Özmekik’in,1 ay içerisinde Manisa’daki görevinden ayrılacağı iddiaları var ve bu iddialar gündeme bomba gibi düştü.

‘ANKARA’DA ONAYI ALDI’ İDDİASI

Bir haftadır izinde olduğu öğrenilen İl Müdürü Özmekik’in, bu süre zarfında genel müdürlükle sürekli irtibatta olduğu, Manisa’da mutsuz olduğu ve Ankara’da kalma isteği konusunda kulis yaptığı ve bu konuda onay aldığı iddia edildi. Özmekik’in federasyon başkanlığı nedeniyle sürekli Ankara’ya gitmesi de büyük tartışma konusu oldu.

“13 NİSAN’DA MANİSA’DAYIM”

Söz konusu iddiaları İl Müdürü Murat Özmekik’e sorduk. Şuan Ankara’da olan Özmekik, konuyla ilgili genel müdürlüğe bağlı olduğunun altını çizdi. Görevine devam ettiğini kaydeden Özmekik, “12 Nisan’da seçimleri yapılacak olan Avrupa Badminton Federasyonu Asbaşkanlığına adayım. İznim 13 Nisan’da sona eriyor ve bu tarihte Manisa’da olacağım. Görevime devam ediyorum. Daha öncede dediğim gibi benimle ilgili bir atama ve tasarruf yapılacaksa bu genel müdürlüğünün inisiyatifinde olan bir şeydir. Kalıp kalmamakla ilgili bir şey diyemem” diye konuştu.MUSTAFA TATLI

 

Editör: TE Bilişim