Somalılar ‘Hoş geldin’ demesini de bilir

‘Güle güle’ demesini de!..

 

Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı vasıtasıyla Sotesspor’un sorunlarını Sinan Vardar’a ilettiğini ifade eden Başkan Şenol Eser, “Başkan Vardar’la yüz yüze görüşmemde bana ‘Sotesspor’la uğraşamam’ dedi. ‘Bir lira yardım almadım’ diyor. Ama milletvekili talimatıyla 2 bin malzemenin Antep’ten getirildiğini biliyorum. Sabretmelerini istediği Soma halkı, Sinan Vardar’a, ‘hoş geldin demesini de bilir güle güle demesini de!..’ Soma’dan ayrılırken ne olduğunu anlayamaz” diye konuştu.

 

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Bölgesel Amatör Lig’de iki Somalı ekipten biri olan Soma Sotesspor, Somaspor kadar değer görülmemekten yana şikayetçi. Bayramdan bu yana el attığımız sorunların boyutu giderek artıyor. Mavi-Şimşekler’in başkanı Şenol Eser, Somaspor Başkanı Sinan Vardar’ın ‘Sotes’in başkanı benden sürekli maddi yardım talep ediyor. Tuhaf biri’ açıklamasına ilişkin konuştu. Başkan Eser, Soma’daki sıkıntıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“YÖNETİME GİRME TALEBİM OLDU”

Somaspor Yönetimi’ne girmek istediği yönündeki iddiayı doğrulayan Sotesspor Başkanı Şenol Eser, “Başkan Vardar doğru söylüyor. Evet yönetime girme talebim oldu. Soma’nın çocuklarına daha faydalı olabileceğimi düşündüğüm için Somaspor yönetiminde yer almak istediğimi Kaymakam Bey’e ilettim. Bunu yapmamdaki amacım Sotesspor’un pilot takım olması yönündeydi. Sotes’teki başkanlığım devam edecekti. Somalı çocukların hakkını aramak istedim. Onlarla beraber bu işin içinde mücadele etmek istedim. Evrakları Kulüp Müdürü Melih Yavaş’a teslim ettim, fakat beni kulübe üye bile yapmadılar. Çok istiyordum. Daha rahat bir ortamda koşturayım diye... Acaba benden çok mu rahatsız oldular. Yapılan işlere çok mu mücadele edeceğimi düşündüler. Bunu İkinci Başkan Gökhan Gür’e sormak istiyorum”

“ÇOCUKLARIMIZ ÖTELENDİ”

Sotessporlu ve Somalı oyuncuların denendiği yönündeki iddialara da yanıt veren Başkan Eser, “Sotesspor kendi yağıyla kavrulan devlet kanunları çerçevesinde destek alan, Soma’nın çocuklarını oynatan, altyapıya önem veren Soma’nın güzide bir kulübü. Genel müdürümüz Nuri Şerifoğlu’na teşekkür ediyorum. Saha ve malzeme konusunda bize tam desteği oldu. Parasal yönünden bize yardımı bulunmamaktır. Çünkü kanuni haklar buna müsaade etmiyor.

Sahamızı onardı. Bizim malzemeye ihtiyacımız yok. Biz niye aranmadık? En kaliteli malzemeleri biz zaten giyiyoruz. Biz ötelendik. Çocuklarımız neden ötelendi. Sotes’te oynayan bir tane oyuncu Somaspor’da yok. Somalı çocuk neden oynamıyor? Seçme yapmadılar. Orada sadece görüntü vardı. Yürüyüşünden mi gülüşünden mi duruşundan mı anladılar? Neyine bakmışlar? Maç mı yapmışlar. Somalıların ağızları tıkansın diye çağırdılar. İddia ediyorum, Sotes’te oynayan 5-6 oyuncu Somaspor’da direkt top oynayacak kapasiteye sahip. Vardar ‘Bizde İlyas var’ diyorsa bizde de Emre, Aksoy, Ercan ve daha niceleri var. Bunu da ligde görecekler” diye konuştu.

“SOTES’TE ŞEHİT YAKINLARI OYNUYOR”

Asıl yardım edilmesi gereken takımın Soma Sotesspor olduğuna dikkat çeken Başkan Şenol Eser, kadrolarında şehit yakınları ile tamamı Somalı olan oyuncular olduğuna dikkat çekti. “Kaymakam Bey vasıtasıyla Sinan Başkan’la temas kurduk. Lige katılım payı 25 bin lira ve 60 bin lira destek verilmesi konusunda sözler verildi” diyen Eser, “Daha sonra aydan aya 1-2 bin lira verelim dediler, ben de buna kızdım. Sinan Vardar topu Gökhan Gür’e atıyor, Gökhan Gür de ‘Bu konular hep bana kalıyor. Bu takımın sahibi Sinan Vardar’dır. Benim bilgim yok. Kendileri yazıyorlar, kendileri çiziyorlar, böyle şeyleri de benim üzerime atıyorlar’ dedi. Daha sonra bana döndü, ‘teminatı yatıracağız ama 60 bin liralık desteği vermeyeceğiz’ dedi. ‘Tamam, teminatı yatırın ben de kaymakam beyle görüşürüm’ dedim. Daha sonra tekrar görüştük, 60 bin liralık destek olmadan bu teminatın bir faydasının olmayacağını kendisine ilettim. Kaymakam beyin yanına gittim. Kendisi de ‘Destek olmaya çalışırız’ dedi. Derken Sinan Vardar dönüş yaptı ve sitem etti. Ben para mı basıyorum? dedi. ‘Teminatımı yatırın başka bir şey istemiyorum’ dedim. Çocuklarımız hak ettikleri lige çıksınlar istedim. Ancak Başkan Vardar’la yüz yüze görüşmemde bizlere destek vermeyeceğini söyledi. Bana ‘Sotes’le uğraşamam’ dedi. Tüm bu gelişmeler üzerine SEAŞ İşçisi Hasan Artar, 25 bin liralık lige katılım paramızı bankadan kredi çekerek ödedi. Kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ANTEP’TEN 2 BİN MALZEME GETİRDİLER”

Sezon açılışı esnasında gördükleri karşısında hayretler içinde kaldığını belirten Başkan Eser, “Ne bir Somalı çocuk var ne de biz. Milletvekilleri var. Kentin ileri gelenleri var. Dışardan getirttikleri 40-50’ye yakın futbolcu grubu var. Bunu yadırgadım. Bir milletvekili, Sinan Başkan’ın yanına geldi ve iki antrenörünün uçağı binip Antep’e giderek lescon bayisinden ne kadar malzeme istiyorsa alabileceğini söyledi. Daha sonra malzemeler geldi. ‘2 bin tane malzeme getirdim. Sizler almayacak mısınız?’ diye arandım. Malzemeler dağıtıldı. Sotesspor yine unutuldu. Hoş şeyler olmuyor. Sabretmelerini istediği Soma halkı, Sinan Vardar’a, ‘hoş geldin demesini de bilir güle güle demesini de!..’ Soma’dan ayrılırken ne olduğunu anlayamaz” dedi.

“YUSUF HOCA’YI ORTADA BIRAKTILAR”

Somaspor Altyapı Sorumluluğuna getirildiği açıklanan Teknik Sorumlu Yusuf İpek’in şuan ortada bırakıldığını kaydeden Eser, şöyle devam etti: “Bizim içimizde art niyet olsaydı, fesatlık olsaydı. Ben onlara bizde 15 yıllık emeği olan Yusuf İpek hocamı gönderir miydim?

Tam bir ideal altyapı hocası, çalışkan, çocukların okullarına kadar, ailelerine kadar gider. BAL Ligi’nde de çalışacaktık; ancak Necat hocaya söyledim hep öteledi. Yusuf hocanın durumu ne olacak? diye… ‘Ben yarın başka bir antrenörle anlaşırsam bunun dönüşü olmaz’ dedim. Yeni hocamızı Yusuf hocamla beraber aradık, antrenörü bulduk, bu kez Yusuf hocamın boşta kaldığını öğrendim. Şimdi ben nasıl anlaştığımız hocayla yollarımı ayırıp da Yusuf hocaya gel diyeyim? Buna çok üzüldüm. Bu insanların çoluk çocuğu var.”

“ARİF KOŞAR’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar’a desteklerinden ötürü teşekkür eden Başkan Şenol Eser, “Beni hoş karşıladı. Sabırla dinledi. ‘Tabi ki size de yardımcı olunması gerekiyor’ dedi. Daha sonra Sinan Başkan’ı aradı ve öz Somalıların oluşturduğu Sotesspor’a da sahip çıkılmasını, kucak açılmasını ve bu takımın Somaspor’un pilot takımı olmasını istedi. TFF ve Koşar’ın bize maddi manevi desteği olmuştur. Kendilerine teşekkür ediyorum. Koşar’a derdimizi anlatmamızda ön ayak alan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın’a da çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Belediye Başkanımız Hasan Ergene’den destek bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim