Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olan Manisa Büyükşehir Belediyespor, hafta sonunda konuk edeceği Soma Sotesspor’u gözüne kestirdi. Sotes hocası Levent Analı’nın “Büyükşehir’e yenmeye geliyoruz” açıklamalarının ardından Büyükşehir’in hocası Şapçı, iç sahada puan kaybına tahammüllerinin olmadığını kaydetti.

EVİMİZDE KİMLE OYNARSAK OYNAYALIM…”

Sotes’in Manisa’ya kazanmak için geleceği yönündeki açıklamaları değerlendiren Şapçı, “Levent Analı’ya tabi ki saygım var. Tabi ki kazanmaya gelmeleri de onun iddiasını gösterir. Sotes takımı BAL Ligi’ne damgasını vuracak genç ve kaliteli bir kadroya sahip. Rakibimize saygı duyuyoruz. Çok koşan, disiplinli bir takım ile oynayacağız. Ancak biz şampiyon olmak istiyorsak iç sahada kimle oynarsak oynayalım, 13 maçın 13’ünü de kazanmak zorundayız. Başka şansımız yok. Bu bizim olmazsa olmazımızdır. Saha koşulları çok ağır olan Gaziemir deplasmanında aldığımız beraberlik bazılarına göre kayıp görülebilir ama biz beraberliğin telafisini iç sahada kazanarak yapmak istiyoruz. Kesinlikle kazanmak istiyoruz. Kazanmak için hazırlanıyoruz. Geçen sezon Somaspor ile iç sahada beraberliğimiz var, yaklaşık 13-14 maçtır iç sahada kazanıyoruz” dedi.

GAZİEMİR’DEKİ TERCİHLERİM YANLIŞ YÖNE ÇEKİLDİ”

Gaziemir’de yaptığı oyuncu tercihlerini rakibe göre çıkardıkları analizle yaptıklarının altını çizen Şapçı, “Gaziemir takımını analiz ettiğimizde 1.80’in üzerinde 5 tane oyuncusu olduğunu, fizik kalitelerinin çok yüksek olduğunu, duran topları çok etkili kullandığını tespit ettik. Savunma karakteri yüksek bir kadro yapmamız gerektiğini düşündüğüm için Samet Kartop tercihini yaptım, onu bu yüzden bek olarak başlattım. Cüneyt bizim en etkili ve en iyi oyuncumuz. Ancak son haftalarda oyun formatımızda orta sahada Uğur ve Samet’i kullanarak bazı değişikliklere gitmiştik. Topu kullanabilen top becerisi yüksek ofansif oyuncuları bir arada oynatmak istedik” diye konuştu.

OYUNCULARLA HİÇBİR SORUNUM OLMAZ”

Şapçı, oyuncu tercihlerinde şahsi egolardan dolayı tercih yaptığı yönündeki eleştirileri saçmalık olarak nitelendirdi. Şapçı, “Oyuncularımla kavga edebilirim ancak bu kavgalarımı takım menfaatinin üzerinde tutacak kadar karaktersiz olamam. 2.5 yıldır buradayım, en önemli gücümüz hep beraber aile olmak. Çok ciddi üzüntüler yaşadık. Kolay şeyler değildi. Bu kederi beraber yaşamış insanlarız. Benim oyuncularla hiçbir zaman sorunum olmaz. Aramızdaki diyalog, abi-kardeş, baba-oğul kadar yakındır. Olsa bunu takım menfaatinin üzerinde tutamam. Böyle bir lüksüm yok” dedi.

Editör: TE Bilişim