ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI
Manisa Büyükşehir Belediyespor, kaliteli kadrosuna rağmen bu sezon beklentilerin çok altında bir grafiğe imza atarak futbolseverleri şaşırtıyor. Bugün 1 Nisan olunca, bizlerde şaka gibi takımın nasıl bu hale getirildiğinin analizini yapalım istedik.

TAKIMIN TEMELİ BOZUK ATILDI
Hakan Şapçı geçen sezon şampiyon olan kadronun büyük çoğunluğunu takımda tuttu. Şapçı’ya tutkulu oyuncu grubunun olduğu takıma yapılan transferlerle lige başarılı bir giriş yapılacağı düşünülüyordu. Ancak ilk 4 hafta, hem oyun olarak hem de puan olarak pek kimseyi tatmin etmedi. Levent Eriş gibi bir teknik adamın göreve getirilmesiyle beklentiler giderek arttı. Şapçı’nın kurduğu temel, bozuldu. 9 haftalık kazanamama serisi sonrası son üç haftada alınan seri galibiyetler Büyükşehir’i potanın içerisine sokmuştu.

İSİMLİ TRANSFERLER TUTMADI
Hakan Şapçı’nın kadrosundan pek de eser kalmadı. Eriş’in devrede kuracağı kadro, merakla bekleniyordu. İsimli oyuncular transfer edildi. Ama genelde kulüplerinde pek süre almamış oyuncular takıma dahil edilince uyum sancısı skor üretme ve takım olma olgusunu zedeledi. İsimli futbolculara yarım sezonda verilen paralar, bazı oyuncuların sezonluk paralarına eş değer olunca, takımda dengeler alt üst oldu. Üst lig tecrübesi olan futbolcuların ligi bilmemesi, takımdaşlık duygusunu benimseyememesi pahalıya patladı. Takım kurgusu yapılırken, özellikle kanat forvetlerine ağırlık verilemedi. Futbolcuların gereksiz kartlarına önlem alınamaması da felaketi getirdi.
 
DEVREDE GELEN YENİLERİN ESKİ VE YENİ SÜRELERİ
Kaan Aşnaz (kiralık):
(Manisaspor’da PTT 1. Lig’de 2 maç: 13 dakika, Türkiye Kupası’nda 5 maç: 350 dakika, Eriş 9 maçta 754 dakika süre verdi)
Feyzullah Şahin Güneş:
(Kemerspor’da 12 lig, 1 kupa olmak üzere 13 maçta sadece 320 dakika süre alabildi. 1 gol attı. Eriş henüz süre vermedi)
Olcay Turhan:
(Adanaspor’da 3 lig 4 kupa maçında 1 gol attı, 245 dakika süre aldı. Eriş, 9 maçta 595 dakika süre verdi. Büyükşehir’de 1 gol attı, 2 kırmızı kart gördü, 3 de sarısı var)
İlker Avcıbay:
(Bayrampaşaspor’da 13 lig, 1 kupa maçında olmak üzere 1216 dakika süre aldı. Eriş ise 12 maçta 1080 dakika süre verdi. Takım kaptanı yaptı)
Süleyman Kapan:
(Almanya’da Berliner AK 07’de 14 maçta 979 dakika süre aldı. Eriş 12 maçta 1013 dakika süre verdi. Süleyman bu süre zarfında 2 gol kaydetti)
Mustafa Tiryaki:
(İngiltere Ulusal Lig’de Boreham Wood’da 8 lig 2 kupa maçında 503 dakika süre aldı. Eriş ise 9 maçta 721 dakika süre verdi. Tiryaki bu sürede sadece 1 gol atabildi),
Ferdi Elmas:
(Gaziantep BBSK’de 2014-2015 sezonunda 1 kupa maçında sadece 25 dakika süre aldı, devreyi boş geçti. Büyükşehir’de Eriş ona 5 maçta 108 dakika süre verdi)
Emrecan Afacanoğlu (kiralık):
Boluspor’da 8 lig, 7 kupa maçında 1182 dakika süre aldı, 1 gol attı. Eriş ona 8 lig maçında 675 dakika süre verdi. Emrecan Büyükşehir formasıyla 1 gol kaydetti)
Berkin Kamil Arslan:
(Bucaspor’da 10 lig 1 kupa maçında 493 dakika süre aldı, Büyükşehir’de 10 lig maçında 1 gol atabildi, 1 de kırmızı kart gördü)
Özgür Kedikli:
(Sakaryaspor’da geçen sezon dolu dolu sezon geçirmesine rağmen ilk devreyi oynamadan geçirdi. Büyükşehir’de 9 maçta 736 dakika süre aldı, 1 kırmızı kart gördü)
Ertuğrul Sancaktutan:
(Maltepespor’da 14 lig, 1 kupa maçında 1248 dakika süre aldı, Büyükşehir’de 2 maçta 139 dakika süre alabildi),
Caner Ağca:
(Sarıyer’de 6 lig 2 kupa maçında 351 dakika süre aldı, 1 gol attı. Büyükşehir’de 8 maçta 469 dakika süre alabildi)
 

 
Editör: TE Bilişim