Şehrimizde sporun birçok dalında gelişimimiz sürüyor. Hakikaten öyle. Manisa BŞBS'nin bünyesinden çıkarttığı birçok alanda sporcular, Türkiye, Avrupa ve Dünya'da isminden söz ettiriyor. Klişe olsun diye demiyorum, örnekler var. Ayşe Begüm Onbaşı cimnastikte, Mert Şişmanlar judoda birer yıldıza dönüştüler, okçulukta da sürekli takım ve bireysel olarak başarıları görüyoruz. Takım olarak futbol takımı bugün Play-Off'a kadar yükseldi, voleybol takımı her sene bir adım ileriye atmayı başarıyor. Ancak salonlarımız arttığı kadar sokaklarımıza, mahallelerimize de aynı değerin verilmesini istiyorum. Çok mu? Konuyu birazcık açayım. Şunu da baştan belirteyim; Bu belediyelerimize bir isyan yazısı değil, bir istek yazısıdır.
KONUNUN ÇIKIŞ NOKTASI
Yıllardır sosyal medyada aktifim, özellikle spor alanından her şeyi takip ederim. Tribün Dergi adlı popüler bir forum var, kendileri Twitter üzerinden de oldukça aktifler. Geçtiğimiz hafta bir paylaşımda bulundular. "Mahallenizde gece aydınlatmalı basketbol sahası var mı? Yoksa bu tweet altında belediyenize mentionlayın(Etiketleyin). İsteyelim, talep edelim." usulü bir paylaşımda bulundular. Müthiş bir sosyal medya izdihamı yaşandı. Türkiye'nin dört bir yanından herkes Büyükşehir Belediyesi olsun, ilçe belediyeleri olsun, hepsine çağrı yapıp, mahalle ya da sokaklarının yakınlarında böyle bir imkanın olmadığını belirtti. Birçok belediyenin sosyal medya hesapları da konuyu ciddiye aldı ve çoğu şehirde bu paylaşımın verdiği hareketlilikle aydınlatmalı basketbol sahalarının yapıldığını duyduk. Sahası olanların sahaları yenilendi, fileler takıldı, ışıklandırmalara ayarlandı, sahası olmayanlaraysa belediyeler yeni basketbol sahalarını tahsis etti. Ciddi ciddi takip ettim, yüzlerce basketbol sahası, belki de daha bilmediğim birçok saha sporsever gençlerle buluştu. 
TÜM BELEDİYELERE SESLENİYORUM; ENFES OLUR!
Belediyelerin öncelikle amacı nedir? Halkına hizmet götürmek. (Başta söylediğimi tekrarlıyorum; Büyükşehir Belediyesi'nin sporun birçok dalında başarılı olduğunu biliyorum, ben sadece BŞB'ye değil, sadece spor kulüplerimize değil, direkt belediyelerimizin hepsine sesleniyorum; Büyükşehir, Şehzadeler, Yunusemre.) Ben tüm belediyelerimizden gereksiz parkları korumak için o kadar uğraşmaları yerine, boş alanları böyle basketbol alanlarıyla düzenlemelerini istiyorum. Örneğin evimin hemen yakınında bir park var. Çocukluğumdan beri önce bir havuz oldu, sonra üstü dolduruldu çimenlik oldu, sonra yeniden vazgeçildi yine havuz oldu. Böyle bir alanda neden güzelinden bir basketbol sahası olmasın da, neden mahallenin gençleri, sporseverleri orada toplanamasın? Elbette gece mesela 10'u geçtikten sonra kullanılmayacak şekilde de bir düzenlemeyle. Sevgi Yolu'nda boş bir alan var, oraya illaki kocaman bir yer yapın demiyoruz ki, yapın bir pota, yarım basketbol sahası. Bunlar sadece aklıma gelen ilk örnekler, illaki orası olacak diye birşey de yok. Valiliğin önünde kocaaaaa yer var, Fatih Parkı'nda pislenmesin diye kullanılmayan bir havuz, Sultan Parkı'nın arkasında bomboş alan, hele Ulupark, saymakla bitmez. Her mahalleye, parka küçücük ve kaliteli birer aydınlatmalı basketbol sahası koysanız, anneler gönül rahatlığıyla çocuklarını oraya çıkartabilse, mahallenin gençleri orada toplanabilse? Güzel olmaz mı? ENFES OLUR!
BİZE KOCA SALONLAR DEĞİL, KÜÇÜK MAHALLE SAHALARI LAZIM
Tüm belediyelerimiz ancak öncelikle Büyükşehir Belediyemize sesleniyorum; Harekete geçin. Ben de yıllardır her sporu yapan bir insan olarak Kent Park'ta yaptığınız enfes sahalardan dolayı sizi tebrik ediyorum ve fırsatım oldukça da buraları defalarca kullandım. Bu hizmet için teşekkür ediyorum ancak araba olmasa oraya nasıl gideyim? Merkez'deki gençler sadece Manisa Lisesi karşısındaki yerler kırık beton, eski potalı Gençlik Parkı'na neden mahkum kalsın? Yapın bir kıyak tüm boş duran yerlere, güzelleştirin şu şehri. Bizi bir spor şehri yapın ancak koca salonlarla değil, küçük mahalle sahalarıyla. 
TALEP EDİYORUM!
Gençlerimiz gittikçe evde oturmaya daha bağımlı, telefondan kafayı kaldırmamaya daha alışkın oluyorlar. Onları da spora bir adım atmak için siz zorlayın! Merkez'deki insanları kapıları kapalı okul bahçelerindeki demir potalara, yamuk yılık zeminlere muhtaç bırakmayın. Tribün Dergi sayesinde başlayan bu harekete siz de katılın, tüm Manisa'ya basketbol ve spor sevgisini aşılayalım. Bir sporsever ve Manisalı bir hemşeriniz olarak, bir vatandaş olarak bunu belediyelerimizden rica etmiyorum, talep ediyorum. Küçük eforlarla halkınıza verebileceğiniz bu büyük hizmeti çok görmeyin, hemen bunun için harekete geçin. Çok değil, 1 haftada istediğiniz yere saha kondurabilecek güçtesiniz, lütfen bu işi boş görmeyin.
Editör: TE Bilişim