İzleme Komitesi’nin “mutlaka alınsın” dediği Ahmet Kaan, hazırlık kampının en iyi isimlerinden biri. Ön liberoda iyi bir performans ortaya koyan bu oyuncu için beklentiler çok yüksek. Teknik Direktör Hakan Şapçı, bu oyuncu ile ilgili sorumuza “Bu transfer için 40 gün bekledik. 1. Lig’den gelen tekliflere rağmen bize imza attı. Ahmet Kaan’dan umutluyuz” dedi. 

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI 

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un Bayburt Grup Özel İdarespor’dan renklerine bağladığı 23 yaşındaki ön libero Ahmet Kaan Ergün’ün PTT 1. Lig’e gitmekten vazgeçip Büyükşehir’e imza attığı ortaya çıktı. Bolu Termal’deki hazırlık kampının gözdelerinden biri olan Ahmet Kaan’ın Manisa’ya gelmeden önce Giresunspor, Malatyaspor ve Şanlıurfaspor’un kıskacına girdiği ancak genç oyuncunun Büyükşehir’e imza attığı kaydedildi. 

İZLEME KOMİTESİ FARKI 

Uzun boyu, güçlü fiziği ve topa hakimiyeti olan geleceği parlak bir ismi kadrosuna katan Büyükşehir Belediyespor’un bu transferde İzleme Komitesi’nin raporuyla hareket ettiği öğrenildi. Abdülkadir Kükrer ve Serkan İşyapan ikilisinin defalarca izleyip yönetim ve teknik heyete raporlandırdığı Ahmet Kaan, Manisa ve Türk futbolu için önemli bir kazanım olacağa benziyor. Bolu’daki hazırlık maçlarının öne çıkan isimlerinden biri olan Ahmet Kaan’ın takıma geliş hikayesini ve kamp performansını Teknik Direktör Hakan Şapçı’ya sorduk. “Bu transfer için 40 gün bekledik” diyen Şapçı, “İzleme Komitesi’nin raporuna göre lig bittikten sonra bende yerinde izlemiştim. Hemen alınması yönünde raporumuzu vermiştik. Ancak bu oyuncunun 1. Lig’den talipleri vardı. Bizden süre istedi. Özellikle Giresunspor’la anlaşmaya yakındı ama birçok talibine rağmen bize gelmeyi tercih etti. Geçen sene 3. Lig’de 40 maçı olan bir oyuncudan bahsediyoruz. Gelişime açık bir oyuncu. Şu anda yüzde 30 seviyesinde. Onu ve tüm oyuncularımızı daha iyi seviyeye getirmek için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu. 

DARDANELSPOR ALTYAPISINDA YETİŞTİ 

Çanakkale Dardanelspor altyapısından yetişen Ahmet Kaan Ergün, Keşanspor’da oynadıktan sonra Dardanelspor’da profesyonel imzayı attı. 2012-2013 sezonunda 17, 2013-2014 sezonunda 14 maça çıktı. Geçen sezon 3. Lig ekibi Bayburt Grup Özel İdare’de oynayan Ahmet Kaan, burada 32 lig, 8 Ziraat Türkiye Kupası maçında oynadı ve 4 de gole imza attı. Ahmet geçen sezon bu takımda toplamda 3426 dakika süre aldı.

Editör: TE Bilişim