Sivasspor’dan kiralanan Abdulkadir Özgen’in gelişinden beri performansında ciddi bir düşüş gözlenen Perovic, ikinci devrede ikisi penaltıdan olmak üzere toplam üç gol atarken, pozisyona dahi girmekte zorlanıyor. Pero, Şanlıurfaspor ve Adanaspor ağlarını penaltıyla havalandırırken, 3-2 kaybedilen Karşıyaka maçında da bir gol atmıştı.

TAKIM OYUNU İÇİN EN UÇTA DAHA İYİ

Abdulkadir ile anlaşamadığı gözlenen Perovic, aslında en uçta daha efektif bir görüntü ortaya koyuyor. Ancak Teknik Direktör Kemal Özdeş, onu sezon başından bu yana sol kanada hapsetti. Bu tercihiyle takımın top rakipteyken en zayıf bölgesini sol kanat yaptı. Bülent bir bek oyuncusu olmadığını bağıra bağıra gösterirken, Perovic de geriye koşmayıp gol atma derdine düşünce Manisaspor bu kanattan feci ataklar yedi ve birçok maçta çok ağır puan kayıpları yaşadı. Özdeş, özellikle 3-0 kazanılan Balıkesirspor maçında geç de olsa en uçta oynattığı Perovic’in klasını görmesine rağmen bu oyuncuyu sonraki haftalarda solda oynatmaya devam etti.

16 GOLÜN BİRÇOĞU KİŞİSEL BECERİYLE

Perovic, soldaki yerinde takım savunmasına katkı koyamazken, bu bölgede gollerinin büyük bir çoğunluğunu kendi kişisel becerisiyle attı. İlk devrede Simonek’te ısrar eden Özdeş, onun üstün kişisel performansıyla iyi sonuçlar aldı. Özdeş’in kalan 9 maçta Perovic-Abdulkadir ikilisi konusunda artık hata yapma lüksü kalmadı. Özdeş’in sol kulvarda Hüsnü-Bülent ikilisinden “daha yüksek takım verimi” aldığı apaçık ortada. 

Editör: TE Bilişim