ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor’un 240 bin euro maliyetle renklerine bağladığı Fransız forvet Harry Novillo ile yollar resmen ayrıldı. Başkan Abdullah Mergen, bu futbolcunun bundan sonraki süreçte kulübe büyük külfet olacağı yönündeki iddialara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“İKİ MAAŞINI VERİP YOLLADIK”

“Novillo ile helalleşip ayrıldık” diyen Mergen, “Sezon başında 240 bin euroluk anlaşmanın 40 bin eurosunu peşin vermiştik. 10’ar bin euro olmak üzere devre arasına kadar 5-6 maaşı vardı. 2 maaşını verip yollarımızı ayırdık. Helalleştik. En azından bu seneyi ve önümüzdeki seneyi kurtarmış olduk. Bizim için bir hayal kırıklığı oldu. Karakter sorunu olan bir oyuncumuzdu. Onu kazanmak için yönetim, teknik heyet ve futbolcular olarak elimizden gelen her şeyi yaptık. Ancak kazanma çabamız kulübe eksi yazdı. Beklentilerimiz fazlaydı fakat inanılmaz bir karakter zafiyeti var. Bu hamlemizin hayırlı olacağını düşünüyorum. Bu futbolcunun önceki kulübüne 30 bin euroluk bir bedel ödememiz gerekiyor. Bunu da aşağıya çekeceğiz. Hiçbir şekilde bu borcu ödememezlik yapmayacağız. Menajerinin de çok küçük miktarda bir alacağı var, onda da sorun çıkmayacağını düşünüyorum” dedi.

“GBAKLE VE SANGARE’NİN MALİYETİ OLMADI”

Mergen, Gbakle ve Sangare için ise, “Gbakle ile 500 euro karşılığında sözleşmeyi karşılıklı olarak feshettik. Onun bize maliyeti olmadı. Sangare’ninde uçak biletini alıp teşekkür edeceğiz. Olmadı, tutmadı, hataysa hatadır. Onun yerine gençlere şans vereceğiz. Devre arasında aksayan yerlerimize transferlerimiz olacak. Şimdiden görüşüyoruz” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim