İl Müdürü Duman, geçirdiği ciddi ameliyat dolayısıyla kampa katılamayan dünya barajını az bir farkla kaçıran Ferzan Özkan’ı da Celal Bayar Üniversitesindeki hasta yatağında ziyaret ederek şifa dileğinde bulundu.

    Manisalı Engelli yüzücüler, Antrenörleri Şule Dalyan Şenyoğurçu, Barkın Yelkenci, Erman Tosun’un nezaretinde Olimpiyat havuzu bölgesinde bulunan Kamp Eğitim Merkezinde Milli Takım Kampı öncesinde 5 günlüğüne kampa girdi.

   Yüzme, Fitness da ağırlık çalışması, çeşitli etkinliklerin yer aldığı kampa Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, Almanca öğretmeni olan eşi Gülseli Duman ile birlikte sürpriz ziyarette bulundu. Engelli yücüzüler,Karikatürcüler Derneği Başkanı İbrahim Atabey ve ekibinin hazırladığı Karikatür çizim etkinliğini gerçekleştirdi. İl Müdürü Savaş Duman ve eşi de sporcularla birlikte karikatür çizdi.

  Karikatürün konusu ‘Eşinden fırça yiyen koca’ olması engelli sporcuları gülme krizine soktu. Bir ara sporculardan birisi de Savaş Duman’ın kulağından çekerek bunu uygulamalı olarak gösterdi.

   Oldukça eğlenceli geçen gecede İl Müdürü Duman, sporcuların pastalarını bile bizzat kendisi yedirdi.

  ‘Ankara’nın Bağları’ eşliğinde kendilerinden geçerek oynayan sporculara eşlik eden Savaş Duman, onlarla karşılıklı göbek attı.

   Özellikle kampın en kısa boylusu Feyzanur Akbulut’un roman havalarında oynadığı oyun uzun süre alkışlandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Duman,  sporcunun boy seviyesine inmesiyle ortaya renkli görüntüler çıktı.

   Kampın sorumlu Antrenörü Şule Dalyan Şenyoğurtçu; “Bu çocuklarımızın her biri bir deha. Onların değil yürümesi suda bile yüzmeleri ve bu emeklerini madalyalara dökmeleri bizleri gururlandırıyor. Her zaman biz engelli sporcuların yanında olan İl Müdürümüz Savaş Duman’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugün için Engelliler Federasyonu tüm etkinlikleri yönetim kurulu kararı ile askıya aldığı şu günlerde bizlerin böylesi bir kamp içerisinde olmamız ayrıca bir sevinç kaynağıdır” dedi.

   Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Duman; ”Bu çocuklarımız özel çocuklardır. Biz idareciler onların önünde engel değil, onların önündeki engelleri kaldırıcı onları her zaman şevklendirici ve özendirici olmalıyız. Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız ve yapacağız da. Onlar bizim çocuklarımız ve yüz aklarımızdır”

Editör: TE Bilişim