Genç teknik adam, Karşıyaka maçı sonrası yapılan eleştirilerin ön yargısız olması gerektiğini belirtip camiadan zaman istediğinin altını çizerek, “Takımın başına yeni geldim. Bize 6 hafta süre verilmeli. Mourinho bile bu takımın başına gelse aynı süreyi isterdi. Zamanla bu takımı istenilen düzeye çıkaracağız” dedi

Manisaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, Karşıyaka maçında alınan mağlubiyetin sorumluluğunu üzerine aldı. Zeki Sinanoğlu tercihinde hata yapmış olabileceğini ancak bu oyuncunun bu kadar yıpratılmasının doğru olmadığını anlatan Taşkın, “Zeki ile ilgili olumlu referanslar almıştım. İdmandaki performansı da iyiydi. Juninho’yu onunla durdurmak istedim. Ancak düşündüklerimizi sahaya yansıtamadık. Karşıyaka yenilgisinde suçlu aranmak isteniyorsa o benim. Bu mağlubiyetin sorumlusu benim” dedi.

“BİZE SÜRE VERİLMELİ”

Daha ilk maçta bu kadar eleştiri almalarına anlam veremediğini kaydeden Taşkın, iki üç idmana çıktıktan sonra Karşıyaka maçına çıktıklarını söyledi. Camiadan süre isteyen Taşkın, “Dünyanın en iyi teknik adamı dahi gelse bu takımda bir şeyleri hemen değiştiremez. 6 haftada bu takımın istenilen düzeye geleceğine inanıyorum. Mourinho bile gelse aynı süreyi isterdi. Bu takımın fizik kondisyon sorunu var. Urfa ve Ordu maçlarından sonra lige verilecek arada bu sorunu çözmek için çalışacağız. Kadroyu 25’e indirdik. Bu takımın en büyük sorunu sahada birlikte hareket edememek. Bloklar arasında kopukluk yaşıyoruz” diye konuştu.

“DİPLOMA SORUNU ÇÖZÜLECEK”

Diploması yeterli olmadığı için Aydoğan Tunay ile yaptığı görüşmenin olumsuz sonuçlandığını ifade eden Taşkın, “İşimi severek yapıyorum. Bu işte daha üst seviyelerde teknik adamlık yapmak en büyük hedefim. Diploma sorunu bu kadar büyütülmemeli. TFF bana iki hafta süre tanıdı. İlk hafta sahada yer aldım, bu haftada Urfa’da yer alacağım. Bu süreçte diploması yeterli olan birini bulacağız” dedi. 

Editör: TE Bilişim