Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı’nın 2017-2018 sezonu faaliyet programında yer alan Anadolu Yıldızlar Ligi Badminton Yarı Final Müsabakaları, Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Manisa Karması’nın da yer aldığı müsabakalarda büyük bir skandal ortaya çıktı. Erkek takımının finallere yükselme başarısını gösterdiği müsabakalarda kız takımı, talimatlara aykırı oyuncu oynatılmak istenmesi neticesinde final biletini alamadı.

TOKMAKÇI ÇALIŞTIRIYORDU

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kadrolu badminton antrenörü Hatice Tokmakçı’nın çalıştırdığı, Cemre Nil Altun, Helin Salman, Miraç Kocağa, Mihriban Alataş ve Aybike Turgut’tan oluşan Manisa kız badminton karması, büyük bir ihmal sonucu müsabakalardan elenmek durumunda kaldı. Talimatlar gereği Anadolu yıldızlar liginde daha önce dereceye girmiş sporcuların oynatılmaması gerekirken, 2016-2017 sezonunda dereceye giren Miraç Kocağa’nın, bu sezonki müsabakalarda oynatılması, Manisa’yı diskalifiyeye kadar götürdü.

İL TEMSİLCİSİ ALİ HAYDAR ARAS: “EMEKLER BOŞA GİTTİ”

Konuyu Badminton İl Temsilcisi Ali Haydar Aras’a sorduk. Aras, yaşanan olayı doğrulayarak, “2016-2017 yılında dereceye giren bir sporcumuzu hocamız listeye yazmış. Federasyon, yeni yıldızlar keşfetmek amacıyla Anadolu yıldızlar liginde daha önce dereceye girmiş sporcuları oynatmıyor. İl müdürlüğü, müsabakalar talimatını bütün antrenörlere tebliğ etmiş. Hocamızın, sporcumuzun oynatılmaması gerektiğini bilmeme şansı yok, çünkü her şey talimatta yazıyor. Grup müsabakalarında ve çeyrek finallerde de kız çocuğumuz oynatılmış, tabi bu gözden kaçmış. Yarı finallerde bu ortaya çıktı. Müsabakalarda kız karmamız, en az 5 kişiden oluşuyor. Çocuk oynatılmadı. Bizim çocuklardan biri de hastalanınca takımımız, 5 kişiden 3 kişiye düştü. Bir takım, en az 4 kişi olmak zorunda. Bu sayı yetersiz olunca, diskalifiye edildik. Yoksa takımımız, finallere gidecek bir takımdı. Türkiye Şampiyonu bile olurdu. Olan Manisa’ya oldu. Tüm bunlar, egoyu tatmin etmek adına mı yapıldı, bilemiyorum ama bu durum, Manisa’ya mal oldu. Emekler boşa gitti” dedi.

“GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE ŞİKAYETİMİZİ BİLDİRDİK”

Konuyla ilgili il müdürlüğüne şikayetlerini bildirdiklerini sözlerine ekleyen Aras, “İl müdürlüğü konuyla ilgili disiplin soruşturması başlattı. Sonuçta sadece biz değil grup ve çeyrek final müsabakalarında yendiğimiz şehir karmaları da bu durumdan şikayetçi. Bu sıkıntıları bir daha yaşamak istemiyoruz. Tek tesellimiz erkek takımımızın finallere yükselmesi oldu” diye konuştu.
(Mustafa Tatlı-Manisa Manşet)

Editör: TE Bilişim