ÖZEL RÖPORTAJ: MUSTAFA TATLI

Manisaspor haziran ayındaki kongreye odaklanırken, şehrin yarım asırlık kulübe olan duyarsızlığı dikkat çekiyor. Bizlerde böylesine bir ortamda tribünlerin sembol isimlerinden biri olan Deli Özgür lakaplı Özgür Kaplan’la Manisaspor’un geleceğini konuştuk. İki yıl aradan sonra seyirden men cezası kalkan Kaplan, bir gün Manisaspor’a başkan olacağını söyledi.

“CEZAMIN KALKMASINA SEVİNEMİYORUM”

Özgür Kaplan, cezasının kalkmasına sevinemediğini belirterek, “340 tane Manisaspor’a gönül vermiş can arkadaşımın, dava arkadaşımın cezası sürerken benim sevinmem doğru değil. 40’ı bu yıl kalkıyor. 300’ü devam edecek. Ben nasıl sevineyim? Yoldaşlarımın cezası kalkmadıktan sonra cezamı kaldırsan ne olur kaldırmasan ne olur? İçlerinde Manisaspor için ölümü göze alan insanlar var. Bize düşman gözüyle bakılmasın. Biraz daha anlayış bekliyoruz” dedi.

“PASSOLİG ÇOK SAÇMA”

Passolig’i eleştiren Özgür, “Passolig neden konuldu? Bunun cevabını bana kimse veremiyor. Bir kere cezalılar kağıt bilet olunca maçlara girebilir. Kaşını kapatır gözünü kapatır yine girer. Süper Lig ve PTT 1. Lig’de zorunlu. Alt liglerde değil. Alt liglerde olay çıksa ne yapacaksınız? O zaman bu uygulamanın bir esprisi kalmıyor. Alt liglerde olaylara göz yumuluyor. ‘Maçlara olay çıkarmaya geliyorsunuz’ deniyor. Passolig Anayasa’ya aykırı. 6222 değiştirilmeli. Tribünlere özgürlük gelmeli. 8 bin 750 TL devlete borcum var.  Manisaspor kolasına maç yapsa bile ben imzaya gittim” dedi.

“MERGEN YİNE TEK BAŞINA SEÇİLECEK”

Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen’in kongrede yine başkan olacağını iddia eden Kaplan, “Mergen bence başarılı. Geçen yıl düşürdü, bu yıl da çıkardı. Geçmiş yönetimler Mergen’e neden sessiz kalıyor? İddia ediyorum, Mergen yine tek başına seçilecek ve kongreyi yıkıp geçecek. Ben bunu söylüyorum gülüyorlar. Perşembenin geleceği çarşambadan bellidir. Rakiplerine saygı duyuyorum ama yarışı götüremezler. Adaylar arasında bir tek Kasap Servet, Mergen’in karşısına çıkabilir ancak o da yarışı götüremez. Yapamazlar bu işi” diye konuştu.

“GÖKAY BUDAK ASBAŞKAN OLURSA…”

Kaplan, Mergen’in asbaşkanlık teklif ettiği işadamı Gökay Budak’ın başarılı olacağına inandığını ifade ederek, “Mergen’le baba-oğul ilişkimiz var. Mergen’i seviyorum, destekliyorum diye tehdit edildim, saldırıya uğradım. Gökay Budak abimle de abi-kardeş ilişkimiz var. Manisaspor’a asbaşkan olursa biz Süper Lig’e bile koşarız. Gökay-Mergen el ele hep beraber süper lige diye slogan yaptım. İkisini de şiirler şarkılar besteledim. Abdullah başkana transfer önerim var. Başkan! Diyarbekirspor’dan Tunç Behram’ı al dedim almadın, şimdi Adanaspor’la süper lige gitti. Amedspor’dan Deniz Naki’yi kaçırma! Naki bu ligde leblebi gibi gol atar” dedi.

“ÖMER FARUK BAŞKAN DAHA ÇOK DESTEK VERDİ”

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in Manisaspor’a önemli destekler verdiğini anlatan Kaplan, “Ömer Faruk Çelik başkanım gerçek bir Manisasporludur. Deplasmana gitmemize büyük destekleri oldu. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin de destekleri oldu. Özellikle Ömer başkanın bu başarıda yüzde yüz payı var. Kendisi yaptıklarını reklama dönüştürmüyor. Bana göre Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den daha fazlasını yaptı. Cengiz Ergün büyük bir Manisasporlu. Bunu herkes bilir ancak kendi cebinden Manisaspor’a destek vermesini bekliyorum. Ergün’ün reklama ihtiyacı yok. Şehri yönetenler isteseler Manisaspor’un borcunu iki yılda bitirirler. Ama Manisaspor sahipsiz. Manisa’nın zenginleri kulübe duyarsız kalıyor” şeklinde konuştu.

“BEN YALAKAYSAM PARA NEDEN SİZDE?”

Kendisi hakkında yapılan eleştirilere üzüldüğünü belirten Özgür, “Cebimde çay param yok. Bana ‘yalaka, taklacı’ diyorlar. Şimdi soruyorum. Yalakaysam paralar niye sizde? Yalaka adamın cebinde parası olur. Benim çay içecek param yok ama onlar İzmir’de en kral yerde yiyip içiyor. Tarih, Manisaspor’u satanları değil gittiği her deplasmanda peşinde koşanları yazacak. Ailesine sevdiklerine vakit ayırmayıp Manisaspor’a vakit ayıranları yazacak. Biz taraftarlar derneğinde abi- kardeş gibiyiz. Bizi kimse yıkamaz” dedi.

“BABAM MANİSASPOR’A UZAK KALAYIM DİYE EVİ TAŞIDI”

Manisaspor’a olan sevgisinin gönülden geldiğinin altını çizen Özgür, “Babam Mehmet Kaplan Manisaspor’dan uzak kalayım diye evi Urla’ya taşıdı. Sevgim gönülden geliyor. Bir Manisaspor’u bir de Aylin’i seviyorum. Bana deli özgür derler.  -10 derecede Kayseri’ye otostopla gittim. Lapa lapa kar yağarken, cebimde 20 TL ile İstanbul’a gittim. Babamdan dayak yiyip işten kaçıp maça gittim. -20 derecede tezahüratlar yaptım. Deli dolu olduğum için bana deli özgür derler. 11 yaşımdan beri tribünlerdeyim. Beni tribünlere sokan Kadir Ilgaz abim oldu. Aramızda küslük var. 3 yıldan beri konuşmuyoruz. Benimle konuşmamasına üzülüyorum. Barışmak istiyorum. Kendisine buradan sesleniyorum. Bana Manisaspor sevgisini sen aşıladın, bu küslük bitsin!” dedi.

“EN BÜYÜK HAYALİM BAŞKAN OLMAK”

Özgür Kaplan en büyük hayalinin Manisaspor’a başkanlık yapmak olduğunu ifade ederek, “Maddi durumum olsaydı şuan başkanlığa adaylığımı koyardım. Şuan maddi durumum iyi olsun, 2 milyon TL Manisaspor’a bağış yaparım. En büyük hayalim Manisaspor’a başkan olmak. Allah nasip ederse bir gün olacağım. 5 sene sonra düşünüyorum. Listemde tribünden gelen Cefakar Tarzanlar olacak. Her şeyim belgeli olacak. Başkan olunca Manisaspor’u daha iyi yönetebileceğime inanıyorum. İşadamlarına gideceğim. Zorlu’dan Ali Ağaoğlu’na kadar gideceğim. 1 yıl başkanlık yapayım, 29 yıl yalvarırlar bana başkanlığa devam et diye. Kulüpte haram yersem o gün öleyim. Tüm borcu sileceğim.  Annem babam ve aileme protokolde maç izletmek istiyorum.  Anneme babama çağrı yapıyorum, lütfen maça gelin” dedi.

“VASİYETİM VAR”

Özgür Kaplan son olarak vasiyeti olduğunu ifade ederek, “Ben ölürsem, cenazemi Manisa 19 Mayıs Stadyumu’na getirsinler. Tezahüratlarla uğurlanmak istiyorum. ‘Allah affeder Tarzan affetmez’ tezahüratı üç kere yapılsın. Vasiyet yerine getirilmezse gözüm açık gider!” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim