011-2012 Sezonunda kariyerlerinin tavanında oyunculardan kurulu bir mirası… 12 Hafta galibiyet yüzü görmeyen bir halde bırakıp giderek, düşmesine en büyük neden olduğun için.

Ayni sezonda alt yapıcı bir teknik adam argümanıyla gelmene ve çok başarılı başlangıç yapan bir takımın başında güçlü bir teknik adam görüntüsü vermene rağmen… Gelme nedenini görmezden gelerek Volkan, Hikmet, Bülent, Eray, Hakan, Berkay, Cenk, M Gürbüzerol, Burakcan, Ali Fırat, Hüsnü, Bekir gibi gençlere sırtını çevirdiğin için.

Çözüm ve kurtuluş için teslim aldığın sorunsuz oyuncu gurubunu sorunlu bir halde teslim ettiğin için.

Tıpa tıp bire bir benzerini ve mirasını 1 sezon önce final oynamış bir takıma 10 transfer yapmana rağmen... Bırak geçmeyi, yanına bile yaklaştıramadığın için.

Aynen süper ligdeki oyuncu topluluğunu kariyerlerinin tavanında almış olduğun gibi… Bu sezon da kariyerlerinin tavanında aldığın oyuncuları düşürdüğün durum için.

İlk yarının bitimine geldiğimizde takım üzerinde hangi oyuncularının ne kadar etken olduğunun bile farkında olmadığın için.

Ne devre arası aldırdığın oyuncuları takımına… Ne de takımını onlara göre dizayn edemediğin için.

Takımında şans vermeye niyetin olmayan ve oynatmadığın gencecik bir oyuncunun… Takımın ilk yarı boyunca neredeyse en değerli oyuncusundan 2,5 kat daha fazla bedele… Hem de 3 büyüklerden birine SEN hiç faydalanamadan kaptırdığın için.

Takımına doğru bir oyun sistemini ortaya koyamadığın gibi, istediğin gibi gitmediği açık olan maçlarda aynen seyirciler gibi seyrettiğin için.

İsmail Köse gibi şu an takımın ne yaptığını bilen birkaç oyuncusundan birini 2 hafta yanında oturtarak kullanmadığın için.

Oyuncularına adil davranmadığın… Oynayanı da oynamayanı da ikna edemediğin için.

Neredeyse Manisa’da herkesin daha ilk haftalardan beri dile getirdiği Hüsnü-Bülent ikilisini 29. hafta sonunda bizlere ve takımına kurtarıcı olarak sunduğun için.

Takımının market değerini yerle bir ettiğin için.

Önce; ''İlk iki olmaz ise kendimi başarısız sayarım'' diyerek… Şimdi de hiç olmazsa PLAY OF diyerek işleri zora soktuğun için.

Anlaşılan birileri senden, sen birilerinden vazgeçemiyorsunuz ama… 2 kez sana güvenenlerinin yolunu açmak için.

Çok ama çok daha önemlisi de artık Manisaspor’un içinde bulunduğu durum… Doğru - yanlış oyuncu seçimi, taktik -  teknik bakış açısı, takım savunması, organize hücum gibi konuları bayağı bir aşmış olduğu için.

Gerçek olan ortada büyük bir GÜVEN problemi olduğu için.

Ve doğruyu söylemek gerekirse 2. ÖZDEŞ döneminde geldiğimiz nokta… Aslında ilk Özdeş döneminin istifasının gereklerini, belki de o günden çok daha fazla içinde barındırdığı için.

Yönetimin ve kendisinin hedeflerinden haftalar geçtikçe uzaklaşır bir hale geldiği için.

Haaaaaa bu takım şu haliyle bile bir yerlere gelebilir ama… Tamamen teknik heyet dışında çabalar ile gerçekleşebilir ki…

Hiçbir teknik adam kendi inisiyatifi dışında hedeflerine gidebilecek bir takımın içinde yer almak istemez, istememeli de zaten…

UFUK DÜNDAR 10-03-2014 [email protected]

Editör: TE Bilişim