Mergen, Maliye Bakanlığına bizzat giderek dönemin başkanı Kenan Yaralı ve Emre Hasgör yönetimlerin bıraktığı vergi borçlarının faizlerinin silinmesi ve borçların yapılandırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunarak;
  “Bu kulübün ciddi borçları bulunuyor. Önemli olan bu borçların yükünü nasıl azaltırız onu düşündüm.12,5 milyon tutarındaki vergi borcunun 5 milyon TL’sini girişimlerimizle 7,5 milyon TL indirgedik. Sadece üzerinde çalıştığımız vergi borçları değil Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmelerde bulunarak SGK’ya olan borçların 2,5 milyon TL’sini çözüme kavuşturduk. Zorlu bir futbol sezonunun bizi beklediği gerçeğini unutmuyoruz. Bu nedenle transfer yasaklarını kaldırılmasındaki kaynağı ismini şimdilik açıklamak istemediğim önemli birinden geri ödemesiz 2,5 milyon TL kaynak geldi. Bu zorlu yolculukta buna benzer sponsorlara ihtiyacımız var. Sponsorların yanı sıra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin desteklerine de büyük ölçüde ihtiyacımız var. Her Başkan kendi gücü oranında desteği vermesinden yanayız.”
 
“TAKIMIN PATRONU BENİM”
 
İkna yönünün çok güçlü olduğunu dile getiren Manisaspor başkanı Abdullah Mergen;
“Mehmet Altıparmak’ı 3 dakika da ikna etmiştim. Koray Palaz’ı ise 7 dakikada ikna ettim. İkna edemeyeceğim kişi yoktur. Paramız yok ancak onurlu ve dik duruşumuz var. O nedenle Takımın tek patronu vardır o benimdir. Kimse kendisinin patronun üzerinde görmesin bedeli ağır olur. Benim yaşantımda tek hedef var O da Manisaspor’un başarılı olması ve hedefine ulaşmasıdır.”
 
“PALAZ’IN TELEFONU AÇIK DEĞİLSE BENİM Kİ 24 SAAT AÇIK”
 
Manisaspor Teknik Direktörü Koray Palaz, Siyah Beyazlı takımın başında Eskişehirspor maçıyla birlikte il resmi maçına çıkacak olmanın heyecanını taşırken kendisine ulaşmak isteyen gazeteciler başta olmak üzere hiç kimsenin kendisine ulaşmak isteme gibi bir çabasının olmamasını belirtti. Teknik Direktör Palaz’ın bu açıklamasına açıklık getiren Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen ise;
  “Teknik Direktör Palaz Denizli’de görev yaptığı süreçte kendisini cep telefonundan uygunsuz kişiler zamanlı zamansız arayıp rahatsız etmiş kendisine bu konuda kendince prensip kararı almış. Bu takımın teknik direktörü Koray Palaz’dır.Ancak bu takımın patronu da benim. Benim telefonlarım 24 saat açıktır. İsteyen istediği saatte beni gönül rahatlığı arayabilir. Arayanlar takımın oyun sistemi ve takımın sorunları hakkında bilgi veririm. Gereksiz telefonlarla hocamızın kafasını kimse meşgul etmesin”  
Editör: TE Bilişim