Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, TFF 1. Lig'in 13. haftasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor oynanacak maç öncesi açıklamalarda bulundu. Mergen, Manisaspor’u kendi gelirleriyle yönetilebilecek bir hale getirmek için tüm hızıyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, “Geçtiğimiz haftalarda Manisaspor’un üzerine bir kambur haline gelen icra borçlarını temizleyerek Manisaspor’u ekonomik açıdan ciddi ölçüde rahatlattık. Bunun öncesinde ise Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı’nda yaptığımız temasların ardından kulübümüzün 12.5 milyon TL olan vergi borcunu 7.5 milyon TL’ye indirip, bu borcu da 6 yıllık bir ödeme planına yaymıştık. Manisaspor yönetimi oluşturduğu kaynaklarla 275 bin 966.85 TL’lik ilk yapılandırma taksitini ödemiştir. Bu ödemeyi zamanında yapmamızla birlikte de toplam borç üzerinde 150 bin TL’lik bir rakamdan da kanunlar doğrultusunda vergi dairesi tarafından vazgeçilmiştir" diye konuştu.

“Prim ve personel ödemelerini yaptık”

8 yıllık bir sürecin vergi borcu konusunda yaptıkları girişimlerin yanı sıra, takımın 4’er bin TL’lik Denizlispor maçı galibiyet primini, personel, altyapı teknik ve idari personel ödemelerini de yaptıklarını kaydeden Mergen, “Büyük bir özveriyle, iyi niyetle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehrimizden de hiçbir destek almadan icraat üretiyoruz” dedi.

“Takımımıza güveniyoruz”

Mergen, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçından da galibiyetle ayrılarak çıkışlarını devam ettireceklerine inandığını belirterek, “Biz futbolcularımıza ve teknik heyetimize sonuna kadar güveniyor, mali açıdan olduğu gibi sportif açıdan da toparlanacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim