Manisaspor Başkanı Emre Hasgör’ün aday olmayacağını açıklamasının ardından Ergün’ün desteklediği Mevlüt Aktan’lı oluşumun da geri adım atması, 15 Mayıs’taki olağanüstü kongrenin ertelenme ihtimalini gün yüzüne çıkardı.

Manisaspor’un yeni sezona hangi yönetimle gireceği merak konusu oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün desteklediği işadamı Mevlüt Aktan, sezonun bitimine iki hafta kala başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı. Samsunspor maçının ardından da Manisaspor Başkanı Emre Hasgör, yeni dönemde başkanlığa aday olmayacağını açıklamıştı. Hem Ergün hem de Aktan ise Manisaspor’un geleceği açısından haziran ayında yapılacak olan kongrenin mayıs ayına çekilmesi gerektiğini ifade etmişlerdi.

KONGRE MAYIS’A ÇEKİLDİ AMA…

Manisaspor Yönetimi, Samsunspor maçının ardından yaptığı toplantıda Olağanüstü Kongre kararı aldı. Kongrenin 15 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’te Tarık Almış Spor Tesisleri’nde yapılacağı, çoğunluk sağlanmadığı takdirde ise kongrenin 22 Mayıs’ta aynı yer ve saatte yapılacağını duyuruldu. Ancak Cengiz Ergün’ün geçtiğimiz gün Kenan Yaralı döneminde kulübe üye kaydı yapılan 600-700 fabrika işçisinin kaydının silinmesi gerektiğini, aksi takdirde kendi insiyatiflerinde olmayan hiçbir oluşumda yer almayacaklarını ifade etmesi, gündeme bomba gibi düştü. Manisaspor Yönetimi’nin yasal olarak böyle bir işlem yaptırılmasının söz konusu olmadığını açıklamasıyla birlikte kafalarda, “Manisaspor sahipsiz mi kalacak?” soru işaretleri oluşmaya başladı.

İBRE OLAĞAN KONGRE’YE DOĞRU

Şuanda yönetime aday bir oluşumun henüz ortaya net olarak çıkmaması, Manisaspor Yönetimi’ni ise harekete geçirdi. Yönetimin, pazartesi veya salı günü yapacağı toplantıda olağanüstü kongreyi iptal ettirip kongrenin olağan ayında gerçekleştirilmesi kararını alabileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim