Ailelerin çocukları için seçtikleri spor dallarının başında ise cimnastik geliyor. İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan İl Gençlik Spor Kulübü’nde çocuklarımız 5 yaşından itibaren sporla tanışıyor. Kurum antrenörleri tarafından cimnastik sporunu oyun oynayarak öğrenen miniklerin mutluluğu herkesin dikkatini çekiyor.

SPORUN YANINDA EĞLENCE

Manisa 19 Mayıs Stadyumu altında bulunan Cimnastik Salonu’nda çalışmalarını sürdüren çocuklar, sporu eğlenerek yapıyorlar. Müzik eşliğine spor yapan çocuklarımız arkadaşlarıyla birlikte beraber vakit geçirerek hem sosyalleşiyor hem de hayatı öğrenme fırsatı buluyor. Tecrübeli antrenörlerin özel olarak ilgilendiği çocukları aileleri de yalnız bırakmıyor. Aileler için yapılmış özel bölümde bulunan aileler çocuklarının çalışmalarını yerinde izleyebiliyor.

ŞAMPİYON SPORCULAR YETİŞİYOR

Cimnastik sporunu yapan çocuklarımız Manisa’yı da başarıyla temsil ediyor. İl Gençlik Spor Kulübü adına yarışan sporcularımız bugüne kadar Türkiye’nin farklı illerinde yapılan yarışmalara madalyalara ambargo koymayı başardı. Sporcularımız son olarak Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından Mersin’de düzenlenen Aerobik Cimnastik Federasyon Kupası’nda 7 kupa ve 17 madalya almayı başarmıştı.

ERKEN YAŞTA BAŞLAMAK ÖNEMLİ

Cimnastik sporuna erken yaşta başlamak çok önemli. Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait olan tesislerimizde 5 yaşından itibaren tesislerin kapıları herkese açık. Küçük yaşta sporla tanışan miniklerimiz uzun süre sporla iç içe bir hayat yaşıyor. Araştırmara göre, okul çağındaki çocuklara düzenli spor yapma alışkanlığı kazandırıldığı taktirde bu ileriki yıllarda da sürüyor. İleriki yaşlarda düzenli spor yaşma alışkanlığı kazanmak zor. Bu nedenle sağlıklı olmanın en önemli koşullarından biri de spor. Yine özellikle küçük yaşlarda yapılan spor büyük önem taşıyor. Bu sayede kişinin potansiyelinin en üst noktasına erişmesi mümkün. Unutulmaması gereken spordan en yüksek verimi elde edebilmek için düzenli spor yapma gerektiği. Genç yaşlardaki fiziksel bozuklukları önlemede ve geciktirmede spor önemli bir rol oynar. Yine spor yapmayan, dengesiz beslenen çocukların sağlıklı bir gelişim süreci geçirmeleri zor.

SPORLARIN TEMELİ CİMNASTİK

Bütün sporların temeli cimnastik ile başlıyor. Çocuklarımız hangi spor branşında faaliyet gösterirse göstersin mutlaka cimnastik temeli almalıdır. Temel cimnastik eğitiminde denge, koordinasyon, refleks, algı, kuvvet ve esneklik gibi genel koordinatif yetiler öğretiliyor. Bu beceriler kazanıldıktan sonra ister bireysel sporlarda ister takım sporlarında çocuklarımız branşa bir adım önde başlayacaktır. Farkı fark edilecek olan sporculardan olacaklardır. Çocukların gelişimine katkı bulunmak ve cimnastik sporuyla tanıştırmak için isteyen veliler Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne başvurabilir.     

Editör: TE Bilişim