Manisa’da ilk kez böyle projenin hayata geçirilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Manisa Gençlik Hizmetleriz ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi’ne verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Duman, “Birlikte eskrim branşında bir etkinlik düzenliyoruz. Diğer branşlarda da halk eğitim merkezimizle çeşitli çalışmalar ve etkinlikler düzenledik. Eskrim şuanda gençlerin dikkatlerini toplaması açısından odaklanma dediğimiz ve gençlerde problem çözme becerilerinde etkisi olması açısından güzel bir branş. Manisa’da da bunun ilk olarak gerçekleştiriliyor olması da bizi ayrıca memnun etti. Biz gençlerimizle çeşitli platformlarda tanıştık. Okullarına gittik. Burada İpek İrem Ülkü hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsun o da büyük bir özveriyle çocuklarımız araştırdı, buldu. Çocukların da ilk defa bu branşla tanışmaları, severek yapıyor olmaları ve gün geçtikçe sayılarının artıyor olmaları bizi memnun etti. Ayrıca yıldızlar Milli Takım sporcusu olan Çınar Arabacı sporcumuzu da Manisa’mıza kazandırmış bulunmaktayız sporcumuz Çınar bundan sonra müsabakalara Manisa İl Gençlik Spor Kulübü adına yarışacak. Önümüzdeki dönemde bir eskrim turnuvası düzenleyeceğiz. Faaliyet planımıza aldık. Federasyonumuzla görüştük. Federasyonda bize uygunluk olduğunu açıkladı. İnşallah eskrimi Manisa’da da bir etkinlikle, bir şampiyonayla tanıtacağız” dedi.

Toplumun giderek geliştiğini kaydeden Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Hasan Hüseyin Kocaoğlu, “İnsanların ilgileri ve ihtiyaçları giderek gelişiyor ve değişiyor. Böyle bir talep Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzden bir proje kapsamında bize geldiğinde biz çok büyük bir mutluluk duyduk. Eskrim sporun başlamasına bir katkımız olduysa bize ne mutlu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve hocamıza teşekkür ediyoruz. Gençlere sorduk, neden böyle bir sporu seçtiniz. Biz farklı olanı denemek istedik cevabı geldi. Demek ki insanlarımıza farklı bir takım etkinlikler sunduğumuzda bu alanlarda ilgiler ve ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. İnşallah Manisa’ya böyle bir spor dalı kazandırdıysak ne mutlu bize” diye konuştu.

Savaş Duman’a katkılarından dolayı teşekkür eden Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed İnan Yamlı, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin burada olmasından dolayı çok mutluyum. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu örnek çalışmanın Manisa’dan Türkiye’ye yayılacağına inanıyorum. çünkü çok farklı bir alanda ve meraklısının da olduğunu görüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim