Geçtiğimiz haftasonu Manisa futbolu için çok büyük anlamlar ifade ediyor. Uzun süredir bir şehrin yüzü, bir haftada bu kadar gülmemişti. İşte muhteşem haftanın detayları:
TURGUTLUSPOR 3. LİG'DE
Muhteşem hafta 22 Nisan'da Turgutluspor'la start verdi. BAL Ligi 9. Grup'ta müthiş bir performans göstererek haftalar öncesinden şampiyonluğunu ilan eden Turgutluspor, Spor Toto 3. Lig'e çıkma yolundaki kritik maçta Erokspor'la karşılaştı. Kendisi gibi grubunu lider bitirmiş Erokspor'la Karacabey'de karşılaşan Hakan Şapçı'nın öğrencilerini Turgutlusporlu taraftarlar da yalnız bırakmadı. Maça 32. dakikada yediği golün şokuyla başlayan Kasaba, ardından tarih yazacak ve şampiyonluğa ulaşacaktı. İlk yarının son anlarında Hasan Engin eşitliği yakalarken, normal süresi 1-1 biten mücadelede herşeyi uzatma anları belirledi. 108 ve 119. dakikalardaki penaltılarıyla takımına şampiyonluğu getiren Ferdi Başoda 3-1'lik skoru tayin ederken, geçen sene 32 yılın ardından amatör liglere düşen Turgutluspor, Hakan Şapçı yönetiminde Spor Toto 3. Lig'e dönmüş oldu. 
AKHİSAR'DAN FARK
Manisa'nın ilçelerinden gelen güzel haberler Turgutluspor'la bitmedi. Muhteşem haftanın 2. maçında 23 Nisan 13.30'da Akhisar Belediyespor, zorlu rakibi Bursaspor'u Manisa 19 Mayıs Stadı'nda ağırladı. Aynen Turgutluspor'da olduğu gibi Akhisar da maça bir şokla başlamış, Batalla'nın erken golüyle geriye düşmüştü. Ancak yeşil beyazlılar için bu farklı skora ulaşmasını engellemedi. 14'te Olcan'la eşitliği sağlayan Akigo, Mustafa, Cikalleshi ve Vaz Te'nin golleriyle ilk yarıyı 4-1, 2. yarıda Olcan'ın 2. golünü atmasıyla maçı 5-1 galip tamamladı ve Spor Toto Süper Lig'de puanını 33'e yükselterek ateş hattıyla arasına 8 puanlık fark koydu. 
BELEDİYESPOR PLAY-OFF'TA
Muhteşem haftada alınan sonuçların güzelliği bitmiyor, harika bir sonuç alma sırası Manisa Büyükşehir Belediyespor'a geliyordu. Akhisar Belediyespor maçının hemen ardından 15.30'da Mümin Özkasap Spor Tesisleri'nde kulüp tarihinin en önemli maçlarından birinde lig 2.si  Erbaaspor'la karşılaşan Yavru Tarzan, kulüp tarihinin en başarılı olayına imza atacaktı. Maçın ilk yarısına fırtına gibi başlayan Belediye, ilk yarıyı Alper ve Ali'nin golleriyle 2-0 kapatmayı başardı. 60'da fark 1'e inmesine karşın takımın tecrübeli ismi Olcay 64'te sahneye çıkarken skoru 3-1 yaptı ve takımının Spor Toto 2. Lig'e yükselmesi için büyük bir adım olan Play-Off'taki yerini ayırtmasına mührünü koydu. Son haftada Tire 1922'yle prestij maçı oynayacak olan Belediye, Play-Off'larda da bu başarıyı sürdürürse 2. Lig'e yükselmeyi başaracak. 
MUHTEŞEM KAPANIŞ MANİSASPOR'DAN
Şehrin 3 takımından gelen güzel haberlerin üzerine, en güzel bitirişi de Manisa'nın lokomotif takımı Manisaspor yaptı. Denizlispor'la Ege Derbisi'nde karşılaşan Tarzan'ın işi hiç de kolay olmadı. 31. dakikada Metin'le öne geçen Tarzan, ilk yarının sonunda şoka uğrayacaktı. Önce 33'te Şahmalı'nın hatasıyla golü kalesinde gören siyah beyazlılar, 44'te Barış'ın golüne de engel olamayınca soyunma odasına 2-1 geride girdi. Ancak Tarzanlar için iş henüz bitmemişti. Direniş 72'de Bahattin'in golüyle alevlendi ve skor 2-2'ye geldi. Denizlispor Manisa'dan koparttığı puana sevinirken, beklenmeyen oldu, Gökhan Sazdağı 19 Mayıs'ı ateşe verdi. Maçın 94. dakikasında uzun topta ceza sahası karışırken, kaleciden seken topu takip eden Gökhan, sol çaprazdan zor pozisyonda sol ayağıyla harika vurdu ve takımının galibiyet golünü getirdi. 3-2'lik galibiyetle çılgına dönen Tarzanlar, son düdüğün çalmasıyla beraber Manisa'da küçük çapta bir deprem yaşanmasına da sebep olmuş olabilir. Futbolcular ve taraftar galibiyeti beraber kutlarken, Manisa'nın futboldaki muhteşem haftası, muhteşem bir golle tamamlanmış oldu. 4 Manisa takımı da galip geldi ve tüm Türkiye'yi salladı. HER HAFTAMI BÖYLE OLSUN MANİSA! Hakan Ağar
Editör: TE Bilişim