Manisa basketbolu eski günlerine dönmek istiyor. 2. Lig’de geçen sezon Vestelspor, Pamukkale fiyaskosu sonrasında Manisa’yı Türkiye’ye rezil edip ligden çekilme kararı almıştı. Büyükşehir Belediyespor da basketbolu “mali külfet” gördüğü için lige katılmama kararı almıştı. Şu anda Manisa’nın profesyonel liglerde tek takımı Akhisar var. Bu vahim tabloya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman daha fazla dayanamadı ve düğmeye bastı.

İL GENÇLİKSPOR KADIN BASKETBOL TAKIMI KURULUYOR

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, basketbolun Manisa’da canlanacağını belirterek, İl Gençlikspor’un önümüzdeki sezon iyi bir sponsorla 2. Lig müsabakalarına katılacağını açıkladı. Konuyla ilgili Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Basketbol Antrenörü olan Şehzadeler İlçe Spor Müdürü Ekrem Öztürk, CBÜ’den basketbol duayeni Gökhan Çobanoğlu ile koordineli çalıştıklarını kaydeden Duman, “Kaymakam bey sağ olsun spora tam destek veriyor. Kendisiyle sürekli irtibat halindeyiz. İl Gençlikspor kulübümüze sponsor arayışımız var. Aynı zaman da benim de 3. Kademe basketbol antrenörlüğüm var. Basketbol futboldan sonra en çok ilgi duyulan spor. Dolayısıyla Manisa’da basketbolu yeniden şaha kaldıracağız” diye konuştu.

ÖZTÜRK: “YILDIZ ADAYLARINI KAPTIRMAYACAĞIZ”

Manisa’nın basketbol potansiyeline sahip şehirlerin başında geldiğini ifade eden Şehzadeler İlçe Spor Müdürü Ekrem Öztürk de altyapıdan yetişen yıldız adaylarını artık başka kulüplere kaptırmayacaklarını söyleyerek, “Yetiştirdiğimiz gençler büyük takımlara gitti. Manisa’nın basketboldaki bu tablosu, içimizi sızlatıyor. Bu soruna kalıcı çözüm bulma adına çalışmalarımızı hızlandırdık. Yeni sezonda basketbolseverlere güzel projeler hazırlıyoruz. El birliğiyle hareket ederek Manisa’nın adını en iyi şekilde duyuracağız” dedi.

Editör: TE Bilişim