Türkiye Su topu bayanlar 2. Lig 2. devre maçları Adana Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü Atatürk Yüzme havuzundaki tesislerinde yapıldı. Adana’da ki yüzde 75-80 arasındaki yoğun nem altında oynanan maçlarda ev sahibi Adanus’u 24-3 farklı yenmeyi başardı. Manisa Su Sporları Kulübü, Hatay Büyükşehir Belediye’yi 27-1, İskendurun Yüzme İhtisas Kulübünü 17-11, Adana Yüzme İhtisas’ı 25-1, Ankara BTSK’i 28-1, Bodrum Yarımada’yı 35-2, rahat geçti. MSSK’yı 1. Lige taşıyan ve şampiyonanın en zor maçı olarak nitelendirilen güçlü rakibi Bursa GMSK’yi ortaya koyduğu hırslı mücadelesi ile 11-8 yenerek lider olurken adını 1. Lige yazdırdı. Manisa ekibinin su perileri rakipleri ile dişe diş mücadele ederken, anne ve babaları tribünlerden desteklerini esirgemedi.

TRİBÜNE DE GİTSE DESTEK SÜRDÜ
Genel Kaptan Haldun Dalyan ise zorlu Bursa maçında sporcularını sık sık ikaz etmesi üzerine hakem tarafından tribüne yollandı. Dalyan oradan da sporcularına dikkatli olmaları yönünde taktikleri vermeye devam etti.

TAKIM OLARAK İNANDILAR
MSSK 2. Başkanı Ali Tolga, Genel Kaptanı Haldun Dalyan, Antrenör Bülent Sancar, Antrenör Yardımcısı Sercan Güllü önderliğindeki MSSK bayanlar su sporları takımı, kaptanları Tuğçe Erdöl ile havuza inerken kalede Eylül Suçsuz yer aldı. Özlem Kahraman, Esra Durğut, Esila Durğut, İnci Yılmaz, Beste Can Koç ve Tuğçe Erdöl rakiplerine nefes aldırmadı.

Takımın skorer oyuncusu İnci Yılmaz olurken takım kaptanlığını Tuğçe Erdöl üstlendi. Sude Tabakoğlu, Ezgi Aras, Aybüke Zaman ve Elvan Yıldırımkaya’da elde edilen şampiyonlukta büyük katkı sağladı.

İNCİ LİGİN GOL KRALİÇESİ SEÇİLDİ
Ligin sonunu şampiyon olarak tamamlayan MSSK kupasını federasyon yetkililerinden alırken takım sporcularına madalyaları verildi. Ayrıca ligde attığı 130 golle gol krallığını elde eden İnci Yılmaz’a krallık plaketi verildi.

İKİZLERE YAŞ GÜNÜ SÜPRİZİ
Şampiyonada takımın ikiz sporcularının çifte yaş günü sürprizi yaşandı. Takımın Genel Kaptanı Haldun Dalyan ve Antrenör Bülent Sancar, yardımcısı Sercan Güllü’nün ellerinde getirdikleri doğum günü pastaları dinlenmeye çekilen takıma sürpriz oldu. Sporcular, pastadaki mumları takım arkadaşlarıyla birlikte söndürdüler.

ÜSTÜNEL’DEN TEBRİK
Telateks sahibi ve MSSK Başkanı Uğur Üstünel, “Takımıma güvenim sonsuzdu. Grupta en zorlu rakibi yenerek adlarını 1. Lige yazdırdılar. Onlarla ne denli gurur duysam azdır. Bu yolculukta emeği geçen tüm sporcularıma, teknik ekibe ve yöneticilere teşekkür ediyorum. 1. Ligde hedeflerimiz daha da büyük olacaktır. Su sporları için planladığımız tüm yatırımları bir bir hayata geçireceğiz. Önceliklerimiz arasında 100 sporcu ile bir alt yapıyı öngörüyoruz. Biz Su sporuna gönül vermiş büyük bir aileyiz” ifadelerini kaydetti.

Editör: TE Bilişim