KADIN SPORCU SAYISINDA ARTIŞ
Lisanlı sporcu sayısı bakımından Türkiye genelinde 14. sırada yer alan Manisa, kadın sporcu sayısından ise 12. sırada yer alıyor. İlimizde şuanda 16.280 bayan lisanlı olarak spor yaparken, 1.539 bayan işe aktif olarak spor yapmaya devam ediyor. Bayanların en çok ilgi gösterdiği spor dalında satranç başı çekiyor. İlimizde satranç sporuyla ilgilenen lisanlı bayan sporcu sayısı ise 2.408. Bayanlar satranç dışında en çok, voleybol,  taekwondo ve atletizm ile ilgileniyor.

İLK İKİ AYDA BÜYÜK DEĞİŞİM
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan Murat Özmekik, göreve kısa bir süre önce başlamasına rağmen yaptığı çalışmalarla lisanlı sporcu sayısında önemli bir artış sağladı. Ağustos ayında göreve başlayan Murat Özmekik döneminden bugüne kadar 227’si kadın olmak üzere toplam 658 kişi yeni lisans çıkardı. 172’si kadın olmak üzere 829 sporcu ise lisanslarını yenileyerek aktif sporcu oldu.

“3 HEDEFİMİZ VAR”
Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik, göreve geldikleri günden bu yana lisanslı sporcu sayısını arttırmak için çabaladıklarını ifade etti. Manisalıları sporla buluşturmak istediklerini kaydeden Özmekik, “Göreve geldiğimiz günden bu yana önümüze 3 hedef koyduk. İlk hedefimiz ilimizdeki lisanlı sporcu sayısını arttırmak. İkinci hedefimiz, lisanlı sporcuları aktif halde tutmak ve yarışmalarda mücadele etmesini sağlamak. Üçüncü hedefimiz ise aktif lisanlı sporcularımızın mücadele ettiği turnuvalarda madalya kazanmasını sağlamak” dedi.

“AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR”
Kısa bir süre önce çalışmalarına başladıklarını ancak göreve yaptıkları süre boyunca 658 kişinin yeni lisans çıkardığını belirten İl Müdürü Özmekik, “İlimizdeki sporcu sayısını arttırmak için çalışmalarımız kısa sürede meyvelerini vermeye başladı. Kurum çalışanlarımızın ve projelerimiz sayesinde çocuklarımızı sporla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Manisa’da herkesi sporla buluşturmak için bu yola çıktık. “Ağaç yaşken eğilir” atasözünden yola çıkarak çalışmalarımıza okullarda devam edeceğiz. İlerleyen günlerde sporcu sayımız daha da artacaktır. Sporla buluşturmadığımız her kişi bizim için kayıptır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim