TFF yönetim toplantısında alınan sürpriz kararın ardından, Kuzey İrlanda ile yapılacak hazırlık maçı için Adana’da bulunan A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ile sözleşme imzalandı.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in katılımıyla Adana'da gerçekleşen imza töreninde, Terim ile 5+2 yıllık sözleşme imzalandı.
İmza töreninde konuşan Demirören, Terim’e memleketinde imza attırmak istediklerini ve bu konuda Terim’i ikna ettiklerini söyledi. “Bekleyen ve yapmamız gereken çok şey var” diyen Demirören, Terim’in ağzından çıkacak her lafın sorumluluğunu federasyon olarak kendilerinin aldığını belirtti.
Demirören, bu kadar uzun bir vadenin ilk olduğunu vurgulayarak, “Hocamız ile 5+2 senelik mukavele yaptık. 2 senenin opsiyonu federasyonumuza ait. Belki Türkiye’de ilk, belki Avrupa’da ilk, bu kadar uzun bir vade. Bunun sebebi 90 yıllık federasyon tarihinde 57 hocanın geçmesi. İstatistiklere baktığımız vakit 1,6 sene ancak 1 hoca kalıyor. Bizim hedefimiz her turnuvada kalıcı olmak. Bunun da Fatih Terim ile olacağını düşündük. Hayırlı olsun” dedi.
TERİM: “BAŞKANA YOK DEMEKTEN ÜZÜNTÜ DUYUYORDUM”
Fatih Terim ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
“Başkana ekleyecek sadece birkaç sözüm var. Çünkü durumu çok da güzel özetledi. 2 gündür de kendisine ‘yok’ demekten hakikaten üzüntü duyuyorum ama bugünkü son yaptığımız toplantıda imzaya karar verdik. Önümüzdeki yıllarda futboldaki reformları yapmaya karar verdik. İnşallah bu yolda hep beraber Türk futbolunun geleceğini çok güzel şekilde inşa ederiz. Allah yolumuzu açık etsin. Her daim bulunması gereken istediğimiz Avrupa ve Dünya şampiyonalarında olmayı tabi isteyeceğiz ama Türk futbolunun yapı taşlarını birer birer istikrarlı şekilde inşa etmek.”
“EŞİME DE SÜRPRİZ OLACAK”
Terim, konuşmasının devamında kameraları aracılığı ile yurt dışında olan eşine selam göndererek, “İzliyor mudur bilmem. Ona da sürpriz olacak herhalde” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Terim ve Demirören sözleşme imzayı attı.

Hamza Hamzaoğlu ise sezon sonuna kadar milli takımdaki mevcut görevine ve Akhisar Belediyespor Teknik Direktörlüğüne devam edecek.  

 

Editör: TE Bilişim