Haber: Hakan AGAR

KÜME DÜŞEREK BAŞLANAN 2015-2016

2014-2015 sezonu Manisaspor için tam bir facia halini almış, takımın başına geçen tecrübesiz ve genç Taner Taşkın, istediği performansı yakalayamamıştı. Sondan 1 hafta önce Denizlispor'a 2-0 kaybeden siyah beyazlılar, son maçı 4-1 kazanmasına karşın 1 hafta önce yediği ekstra 1 golün hesabını ağır ödeyecek ve 3'lü averajla küme düşecekti. O gün Manisaspor'da çok şeyler değişti. Yönetiminin 2. senesinde başarısızlık lüksü kalmayan Abdullah Mergen, Taner Taşkın'a güven oyu vererek genç teknik adamı takımın başında tuttu ancak kadronun çoğu dağıldı. Gökhan Sazdağı Gaziantep'e, Oğuzhan Kayar Galatasaray'a, Dimitroc Xanthi'ye, Milijas Çin'e, Hakan Barış Göztepe'ye, Mikic OFK Beograd'a, Çağdaş Atan emekliliğe uğurlandı. 
SEZON BAŞI KADRO KURULUMU
Bunlar kadrodan ayrılan oyunculardan sadece göze batanlarıydı. Taner Taşkın, takımı yeniden kurmak için kolları sıvamıştı. Sezon başı kısa bir süreliğine transferi açan yönetim, hemen tüm sezon ihtiyacı olacak oyuncuları kadroya kattı. Nuri, Erman, Gökhan, Savaş, Bahattin, Timur, Ozan, Hasan Ahmet, Mertan gibi bir çoğu şu anda da kadronun bel kemiğini oluşturan oyuncular takıma o zamanda katıldı ve yasaklar yeniden geriye döndü. Başta Volkan Babacan'ın borçlarıyla boğuşan Tarzan, düşen ekonomik gelirlerine karşın, Spor Toto 2. Lig için önemli bir para harcamıştı. Hazırlık maçlarında hezimete uğrayan Manisaspor'un, sezon başında istikameti küme gibi görünüyor, taraftar isyan bayrağını çekiyordu. İlk hafta Tarzan gaza hemen bastı. İlk 5 haftada yenilmeyen ve liderliğe oturan Tarzan, Kocaeli Birlikspor deplasmanında rezil oluyor, 3 gol yemesinin yanı sıra, rakibin geri kalanını atmadığı için dua ediyordu. O maç dönüm noktası oldu. Devrenin son maçına kadar gaza basacak olan Tarzan, devreden 2 maç önce deplasmanda Bucaspor'a yeniliyor ancak liderliği elinde tutuyordu. 
2016 ŞAMPİYONLUK YILI OLDU
2015'te bu olaylar süre gelirken, 2016 Manisaspor için yeniden doğuş anlamına geliyordu. Bu seneki ilk 8 maçından 5 galibiyet alan Tarzan, Kocaeli Birlikspor maçıyla rakipleriyle farkı 10'a çıkartıyor, işi bitiyordu ya da öyle sanıyordu. Tuzlaspor'a evinde yenilen siyah beyazlılar, ard arda 6 hafta kazanamayınca liderliği kaptırıyor ve artık Kocaeli Birlikspor'un insafına kalıyordu. 32. hafta Bucaspor 2-0 mağlup ediliyor ancak rakip puan kaybetmiyordu. Dananın kuyduğu Gümüşhane'de koptu. 77'de Hasan Ahmet Sari golü atıyor, Tarzan Aydın'dan beklediği haberi alınca liderliğe oturuyordu. Son maç Sivas Belediyespor karşısına çıkan Tarzan, rakibinin de Buca'da puan kaybetmesiyle şampiyonluğa uzanıyor, 1 sene ara verdiği TFF 1. Lig'e geri çıkıyordu.
YENİ SEZON KRİZLER İÇİNDE BAŞLADI
 Ancak şampiyonluk heyecanı çok uzun sürmeyecekti. Taner Taşkın takımın başından yönetimsel sorunlardan dolayı ayrılıyordu ancak Manisa'da bu gündem çok uzun kalmadı çünkü seçim arifesine girilecekti. Aylar süren çekişme sonucu yazın Abdullah Mergen, Mevlüt Aktan'ı 15 oy farkla mağlup ediyor, 2 sene daha başkanlığı alıyordu. Mergen başkanlığı daha almadan Mehmet Altıparmak'la sözleşme imzalamıştı. Basının takip ettiği kadarıyla başarılı bir sezon öncesi kampı geçiren Manisaspor'da ipler yine kopacak, transfer yasağı kaldırılamadığı için 2 oyuncu takımdan kaçıp, teknik adam takımı bırakacaktı. İlk haftaya hocasız ve transferleri olmadan çıkan Manisaspor, kalesinde 17 yaşındaki Yağızcan'la destan yazacak ve ilk maçını 1-0 kazanacaktı. 2. maça da yasağı kaldıramayan yönetim, aynı kadroyla takımı Ümraniyespor maçına çıkartmış ve puanı 4'e yükseltmişti. Ardından kara haber geldi; FIFA'dan gelen -3 puan cezası. Moral bozukluğu içinde geçen haftada Koray Palaz takımın başına geldi. Palaz takımının ilk maçta aldığı 3-3'lük beraberlikle kendisine kredi kazandı ancak ardından 4 maç ard arda kaybedince, koltuğunu kaybetti. Milli aranın ardından koltuğu alma sırası bu sefer Sait Karafırtınalar'daydı. Adana Demirspor maçında karakterine yakışan performansı gösteren Tarzan, sahadan son saniye golüyle, yine boynu bükük ayrılıyordu. 4 Aralık günü geldiğinde Manisaspor 2 puanla, o dönem -12 puan ceza alan(sonradan cezası değiştirilen) Elazığspor'un önünde 17. sırada yer alıyordu. Mersin İdman Yurdu maçında alınan puan bir seri başlatacak, Tarzan bu maçın ardından 5 maç daha yenilgi yüzü görmeyecekti. 17 Ocak'ta Spor Toto 2. Lig'de 0-0'lık Kartalspor maçında aldığı beraberlikle 2016'ya başlayan Tarzan, kapanışı Urfa deplasmanındaki 2-0'lık mağlubiyetle kapatıyordu. Şimdi önümüzde yine bir transfer yasağı ve zorlu bir sezon var. 20 Ağustos'ta şampiyonluk kupasını alarak başlayan sezonun, 2017 yılında en azından lige tutunarak tamamlanması dileğiyle, 2017'nin ilk maçı 14 Ocak'ta Boluspor'a karşı 19 Mayıs Stadı'nda görüşme dileğiyle... 
Editör: TE Bilişim