ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI
Manisaspor’un forma skandalı giderek büyüyor. Sezon başında anlaştığı firma ile yolları ayrılan Siyah-Beyazlılar, Giresunspor ve Göztepe maçında en az iki adet forma setini bulundurmamaktan ötürü talimatlara aykırılıktan toplam 15 bin TL ceza yedi. Manisaspor’un iki haftadır basit konudan ceza yemesi, yönetime olan tepkileri artırdı. Oysa Giresunspor maçı sonrasında İkinci başkan Hakkı Övünç, sezon başında forma anlaşması yaptırılan Nike firmasının çubuklu forma dışındaki diğer formaları tam olarak vermemesi nedeniyle anlaşmayı kendilerinin iptal ettiklerini belirtmiş, ““Giresunspor deplasmanına ikinci tip forma götüremediğimiz için Federasyon’dan 7 bin 500 TL ceza aldık. Biz eski firmaya çek verip ara ödemeler yaptık fakat bize eksik forma geldi. Şimdi de yeni bir firmayla anlaştık. Yeni tip formalarla sahaya çıkacağız” demişti.
HAZAR: “ANLAŞMAYI BİZ İPTAL ETTİK”
Firma yetkilisi Vahap Hazar, Övünç’ü yalanlayarak, Manşetspor’a özel açıklamalarda bulundu. Hazar, Manisaspor yönetiminin ödeme yükümlülüklerini yerine getirmemesinden ötürü anlaşmayı kendilerinin iptal ettiğini söyledi. 170 bin TL’lik anlaşmanın yüzde 30’luk peşinatını alamadıkları gibi samimiyetsiz bir ortamla karşılaştıklarını ifade eden Hazar, “Manisaspor’a normalde bu yönetim olduğu için malzeme vermeyecektik. Çevreden bu yönetimle ilgili olumsuz referanslara rağmen Mehmet Altıparmak hocanın vasıtasıyla anlaşma yaptık. ‘Mehmet hoca oradaysa illa ki güzelleşen şeyler vardır’ diye düşündük. Konu ödemeye gelince senet teklif ettiler bizde Berkay ve Göksu’ya verilen senet sözünün tutulmadığını bildiğimiz için bunu kabul etmedik. Teminatlı çek vereceklerini söylediler. Toplam tutar 170 bin TL’ydi. Yüzde 30’unu peşin ödeyeceklerdi. Antrenman gününe kadar herhangi bir peşinat yatırılmadı. Ürünlere baskı yapmak için zar zor 5 bin TL’yi alabildik. 70-80 koli ürün gönderdik. 120-130 bin TL civarı malzeme gönderdik. Anlaşmada yazılı olan yüzde 30’luk peşinatın sadece 5 bin TL’si ödendi. Sürekli futbolculara yazılan ve ödenmeyen 165 bin TL’lik bir çek kestiler. Aralık ayına kadar ödenmek şartıyla her ay 35 bin TL ödenecekti. Biz buna istinaden malzemeleri teslim ettik. Hafta sonuna denk geldiği için çeki bankaya soramadık. Başkan ve yöneticilere çubuklu ve beyaz formaları teslim ettik. Elazığ maçına beyaz formayla çıkıldı. 165 bin TL’lik teminat çekinin ödemeleri duruyor. Daha sonra kalan malzemelerin devamını göndermedik ve anlaşmayı biz iptal ettik. Başkan verdiği sözleri inkar ediyor. Elimizde belgeler var. ‘Spor toto ile 1.5 milyon TL’lik reklam sözleşmesi imzaladım, paranızı ödeyeceğim’ dedi. Bizi böyle oyaladı. Sürekli ‘bugün yarın’ diye diye oyaladı. Bizlerde bu süreçten icraya da verdik” dedi.
“HERKES ÖDÜYOR, BU YÖNETİM ÖDEMİYOR”
Türkiye’de her kulübün ödeme yapmasına rağmen Manisaspor yönetiminin gerekli ödemeyi yapmadığını kaydeden Hazar, “Manisaspor büyük bir camia. Biz üzerimize düşen görevi fazlasıyla yaptık. Yapmaya da devam ederiz. Bizim Manisaspor’a bir kırgınlığımız yok. Başkan ve yönetimine kırgınlığımız var. Anlaşma olmadan önce malzeme beğenilirken 20 yönetici vardı, ödemeye geldiğinde yönetici bulamadık. 165 bin TL’yi ralık ayına kadar ödeyeceklerdi, samimiyet olsaydı biz ocak ve şubata bile yayabilirdik. Biz malzeme göndermeyi anında kesmedik, iki ay zaman verdik. Verilen sözler tutulmayınca böyle bir karar almak zorunda kaldık. Türkiye’de 80 takımla çalışıyoruz malzeme sıkıntısı olur mu? herkes parasını ödüyor, ama bir tek bu yönetim ödemiyor. Bizim alnımız ak” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim