Kulübü icraya vermediğini ifade eden Erginer ise çeki kullandığı kişilerin kulübü icraya vermiş olabileceğini belirtti.Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, 2012-2013 sezonunda Manisaspor’a Play-Off finali oynatan teknik direktör Reha Erginer ile ilgili şok açıklamalar yaptı. Başkan Mergen, 800 bin TL’lik alacağından 720 bin lirası ödenen tecrübeli teknik adamın, 80 bin TL’lik alacağı için kulübü icraya verdiğini söyledi.

MERGEN: “HİÇ HOŞ OLMAYAN BİR DURUM”

Reha Erginer’in Manisaspor’un yetiştirdiği, Manisa’nın evladı olan bir teknik direktör olduğunun altını çizen Başkan Mergen, “Maalesef hiç hoş olmayan bir durum. Burada bir sürü futbolcular bile kişi başı 100 bin TL’nin üzerinde alacağını bırakıp ayrıldılar. Manisaspor’un yetiştirdiği futbolcu ve hocanın geldiği nokta bu. İnsanlar hal ve hareketleriyle duruşlarını belli ederler. Reha Erginer, ben olduğum sürece bu kulübün içerisinden giremez. Camianın yapısını bildiği halde böyle bir yaklaşım, hiç hoş değil. ‘Başka yerlere ödüyorsunuz’ deniyor. Üç puan mı silinsin, 6 puan mı silinsin. Bir alt lige mi düşelim. Gelirken değil de giderken insan kendini belli eder” dedi. Kemal Özdeş’e de borçlarının olduğunun altını çizen Mergen, “Alacağı 600 bin TL’ydi. 450’lere düşürdük. Kemal hocayı takdir ediyorum. Durumu biliyor ve bizi hiç sıkmıyor” diye konuştu.

ERGİNER: “KULÜBÜ İCRAYA VERMEDİM”

Manisaspor’u icraya vermediğini belirten Boluspor Teknik Direktörü Reha Erginer, “Manisaspor’dan ayrılalı 2 yıl oldu. Zaten kulübün bende çeki vardı ve o çeki kullandım. Çekin vurulacağı gün de aranmış, tutabileceğim kadar tuttum ama bir yerde benim de yapacağım bir şey yok. Ben icraya vermedim. Çeki kullanmıştım zaten. Benle alakası yok. 220 bin liralık çek var. Bir tanesi 100 bin liralık diğeri 120 bin liralık. Benim de 80 bin TL alacağım var. Başkan Mergen, ben bu çekleri iade edecekken bu alacağımı da vermedi. Çek 120 bin liraydı. 40 bin lirayı geçen yönetim ödedi. 80 bin TL alacağım kaldı. Bugün yarın bugün yarın diyor. Sezon başından beri defalarca arandı, telefonlara çıkmıyor. Para peşinde değilim. Zaten iki senedir bekliyorum. İnsan biraz da karşısındakini de düşünecek. Ben de o çeki kullandım. Kullandığım kişiler de başkanı defalarca aramışlar. 80 bin TL üzerinden işlem yapmışlar” dedi.

“BENİM MANİSASPORLULUĞUMU TARTIŞAMAZ”

Başkan Mergen’in önce telefonlara çıkması gerektiğinin kaydeden Erginer, Manisaspor’un menfaati için birçok fedakarlık yaptığını söyleyerek, “Takıma Play-Off finali oynatmışım, alacaklarıma karşılık çek verilmiş, bunun altında ne aranıyor? Sezon başından beri birçok oyuncu satıldı, dünya para geldi. Bizlerde ailemizi bu işle geçindiriyoruz. Bu kulübün bir lirası boşa gitmesin diye devre arası oyuncu almadık. O çeki bana veren Emre başkan. Emre başkana sorun; çalıştığım dönemde kaç ay maaş almamışım? Benim bu kulübün menfaati için neler yaptığımı kamuoyu çok iyi bilir. Abdullah Mergen, benim Manisasporluluğumu tartışamaz. O önce telefonlara çıkacak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim