Genç teknik adam, “Ben şampiyon olacak bir takımın hocasıyım. Benim beraberlikler aldığım ve rakiplerimi yenemediğim tezi şuan için doğru değil. Biz zaten sene sonunda şampiyon olacağız. Böyle bir tereddütümüz yok” dedi

Manisa Büyükşehir Belediyespor, şampiyonluk yolundaki en önemli rakiplerinden Atillaspor ile 1-1 berabere kalarak taraftarlarını üzdü. Teknik Direktör Hakan Şapçı, kendisi ve takımıyla ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi. Şapçı, iki yıldır rakipleri yenemedikleri tezinin doğru olmadığını savundu.

“ZİRVEDEKİ RAKİPLERİMİZİ YENDİK”

İlk geldiği senede İzmir Özel İdaresi, Salihli ile aynı puanda ligi bitirdiklerini anlatan Şapçı, “Geldiğimde İzmir Özel İdare ve Balçova maçları önceden oynanmıştı. O sezon üçlü averajda Salihli takımından daha fazla puan topladığımız için Play-Out maçı oynamadık. Yani rakiplerimizle oynadığımız maçlarda topladığımız puanlardan Allah korusun bir Play-Out maçı oynamadık. Geçen sene ise 6 tane takım şampiyonluğa oynadı. Bu takımlar içinde birbirleriyle oynadıkları maçlarda en az puanı alan takım Tire 1922’dir. Tire’yi biz de dahil olmak üzere Kütahya, Soma, Erdek de yendi ve Tire takımı o senenin sonunda ligi birinci sırada bitirdi. 6’lı blokta en fazla puan toplayan takım, Kütahyaspor’du. Geçen sene rakibimiz olan Soma takımını iki maçta yenemedik ama final maçında yendik. Erdek’i ve Tire’yi Manisa’da yendik. Son iki yılda şampiyonluk için kurulmuş takımlardan sadece Kütahya takımına kaybettik. Deplasman mağlubiyetimiz yok. İçerdeki 6 maçın 3’ünü kazandık 3’ünde de berabere kaldık. Soma’yı da tarafsız sahada yendik” dedi.

“ATİLLA MAÇINDA GALİBİYETİ HAK EDECEK…”

Atilla maçında galibiyeti hak edecek oyunu ortaya koyamadıklarını ifade eden Şapçı, “Didim ve Soma deplasmanlarında beraberlik almayı başarısızlık olarak düşünmüyorum. Sadece Gaziemir maçında alınan beraberliği galibiyet olarak değerlendirebiliriz. Benim beraberlikler aldığım ve rakiplerimi yenemediğim tezi şuan için doğru değil. Ancak bu haftaki Atilla maçında takımın oynadığı oyunun umut vermediği yönündeki eleştirilere yüzde yüz katılıyorum. Biz geçen sene 5 tane Atilla takımı ile yarıştık. Erdek’in ligi bırakmasından dolayı son haftalarda rakiplerimize nasıl çıktığını hepimiz biliyoruz. 17 maç var, takımımız iki puan geride. Atilla takımı, ikinci yarı Erdek’e Soma’ya ve Didim’e gidecek. Biz sadece Atilla deplasmanına gideceğiz” diye konuştu.

“BİRKAÇ BERABERLİK BİZİ YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZ”

 

Takımının Atilla’dan ve diğer takımlardan üstün olduğunu bildiğinin altını çizen Şapçı, sözlerini şöyle noktaladı: “Ben şampiyon olacak bir takımın hocasıyım. Çizilen kara tablo doğru değil. Biz zaten sene sonunda şampiyon olacağız. Böyle bir tereddütümüz yok. Şampiyonluk, sabırla mücadeleyle inançla geliyor. Aldığımız birkaç beraberliğin bizi yolumuzdan döndürme şansı yok. Takımımız, şampiyon olma baskısının sıkıntılarını yaşıyor. İnsanların bizi desteklemesi, kamuoyunun bu kadar beklentileri varken futbolcularımın sahada kazanmak için telaşlanmaları, bazen oyunun kontrolünü kaybetmelerine neden oluyor. Bir galibiyet için acele ediyoruz, telaşlanıyoruz. Topu yere indiremediğimiz için de tempo oluşturamadık. Oyunu şişirirsen ön tarafta etkili oyun oynama imkanı da olmuyor. Takım böyle oynuyorsa tabi ki sorumlusu benim. İki santrforla oynamadığım söyleniyor. Geçen sene aldığımız 7 beraberliğin 5’inde çift santrforla oynadık. Benim yaptığım işin, beraberlik olduğu algısı yanlış.”

Editör: TE Bilişim