Badminton Federasyonu tarafından Manisa’da düzenlenen “19 Yaş Altı Balkan Şampiyonası”nda heyecan Cuma günü yapılacak olan müsabakalarla başlayacak. Şampiyonanın açılış seremonisi Cuma günü 14.00’de, kapanış seremonisi ise 17 Kasım Pazar günü saat 12.00’de yapılacak. Turnuvada Türkiye başta olmak üzere Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan ve Sırbistan’dan 100 sporcu mücadele edecek. Turnuvaya toplam 20 sporcuyla katılan Türkiye’nin hedefi ise altın madalya.

MİLLİ TAKIM DESTEK BEKLİYOR

Turnuvada şampiyonluğu hedefleyen Türk Milli Takımımızın en büyük kozu ise taraftarlar olacak. Tüm Manisalıları Milli Takıma destek olmaya çağıran Manisa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü ve Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, “Millilerimiz seyirci desteğini arkasını aldıktan sonra bu şampiyonadan alnın akıyla çıkacaktır. 19 Yaş Altı Balkan Şampiyonası’nda milli başarı elde etmek için tüm Manisalıları salona bekliyoruz” dedi.

OKULLARA MALZEME DESTEĞİ OLACAK

19 Yaş Altı Badminton Şampiyonası’na katılacak olan okullara açılış ve kapanış seremonisine katılan okullara badminton malzeme seti dağıtılacak. Badminton sporunun okullarda yaygınlaşması amacıyla dağılan malzeme setinde şunlar yer alacak: “1 adet dikme, 1 adet file, 15 adet badminton raketi, 3 adet top ve kitapçık.”

 

Editör: TE Bilişim