A2 Takımı’nın gelecek vaat eden yeteneği Gökay Tunç… Henüz profesyonel imzası attırılmayan bu yetenekten Manisaspor faydalanmalı.

OĞUZHAN OLAYI UNUTULMADI

Altyapıda özel yetenekleriyle dikkat çeken Oğuzhan Kayar, geçen sezon başında 3 yıllığına renklere bağlanmıştı. Ancak genç oyuncuya 55 dakika süre verildi. Oğuzhan, buna rağmen A2 Takımı’ndaki performansının etkisiyle Galatasaraylı scoutların dikkatini çekti. Genç yetenek, devre arası transfer döneminde Galatasaray’a 2 milyon 250 bin TL karşılığında transfer oldu. Ancak bu rakama rağmen Oğuzhan Kayar’dan yeteri kadar faydalanılamadan bu transferin gerçekleşmesi, camiada tepkilere yol açmıştı. Şimdi Gökay Tunç da en az Oğuzhan Kayar kadar özel yeteneklere sahip. 19 yaşındaki kanat oyuncusuyla profesyonel sözleşme henüz yapılmadı. Yani bu çocuğu yetiştirme tazminatı verebilen bir kulüp, onu kadrosuna katabilecek. Manisaspor Yönetimi’nin iş işten geçmeden Gökay’ın A Takım’a kazandırılması ile ilgili hamle yapması, kulübün geleceği açısından son derece önemli.

ŞENOĞLU: “PROFESYONEL YAPILMASI İÇİN RAPOR VERDİM”

Gökay Tunç’u Manisaspor A2 Takımı Teknik Sorumlusu Çınar Şenoğlu’na sorduk. Şenoğlu, Gökay’a övgüler yağdırarak, “Sezon sonunda yeni sezon için profesyonel yapılıp A takımın geniş kadrosunda bulunması gerektiği için rapor verdiğim ve inandığım bir oyuncu. İnşallah hayırlısı olur. Tekrar değerlendirme yaparlarsa aynı raporu yine sunarım. Sadece futbolcu olarak değil insan olarak da arkasındayım” dedi.

HEM KOLAY ADAM EKSİLTİYOR HEM DE 46 GOLÜ VAR

11 yaşında Maltaspor’da futbola başlayan Gökay Tunç, kolay adam eksiltebilen, kıvrak bileklere sahip. Dar alanda çok çabuk hareket edebiliyor. 3 yıl Malta’da oynadıktan sonra 2009 yılında Manisaspor altyapısına transfer oldu. Gökay, 2009-2010 sezonunda U15 Ligi’nde 19 maçta 11 gol, 2010-2011 sezonunda U16 Ligi’nde 18 maçta 5 gol, 2011-2012 sezonunda U17 Ligi’nde 22 maçta 15 gol, 2012-2013 sezonunda U18 Ligi’nde 21 maçta 11 gol attı. Genç oyuncu, 4 yıldan beri altyapıda forma giyerken, A2 Ligi’nde 46 maçta 4 gol attı.

Editör: TE Bilişim