ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, geçtiğimiz gün hakemler konusunda çektiği sıkıntılardan dert yanmış, şehrin ilgisizliğinin herkesi etkilediğine dikkat çekmiş, “500 bin nüfuslu şehirde 5 bin taraftar yok mu?” diye sormuştu. Taşkın’ın bu açıklamaları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Taraftarlar, maçlara olan ilgisizliği, ilginç yorumlarla ele aldı ve Manisaspor’un öncelikle çuvaldızı kendisine batırması gerektiğine dikkat çekti.

İşte sosyal medyada taraftarların yaptığı yorumlardan bazıları:

Ediz Barış: Bizim Manisaspor’u sevdiğimiz kadar, Manisaspor’da bizi sevdiği vakit stadyumda yerlerimizi sporcularımız ile birlikte alacağız. Manisasporlu futbolcuları İzmir yerine Manisa'da gördüğümüz vakit, Manisa esnafından alışveriş yaptığını gördüğümüz vakit, futbolcularımızı Manisa sokaklarında gezerken gördüğümüz vakit, özellikle bizlerin müsabakalarını izlemeye geldikleri vakit. Söz veriyorum biz Muay Thai Ailesi olarak tribünde yerimizi alacağız.

Fevzi Karadağ: Bu takım içinde bu rezilliğe son verecek 11 futbolcu varsa 15 binde bulunur.

Ahmet Oruç: Manisa’da taraftar gelirse başarı olmaz, başarı varsa taraftar gelir.  Onlar da olmaz olsun.

İsmail Çelik: Maalesef hoca haklı ama.

Hüseyin Keskin: Soru şu; Taraftarın gelmesi için takımın iyi olması mı gerekiyor? Yani takım kötü olursa taraftar gelmeyecek. O zaman ortada futbolu ve takımını seven bir kitle yok demektir. İyi gün dostu var demektir. Ben Manisaspor Süper Lig’de iken maça gelenleri de biliyorum. Kişi başına 1 kg çerez tüketiyorlar. 2 dk tezahürat bile yapmıyorlardı. Bakın Kocaeli ve Sakarya halkının futbolseverlerine takımları kaçıncı ligdeler. Ama tribünler doluyor. Demek ki futbolsever ve taraftar sonuca endeksli değildir. Manisa halkından bir şey olmaz. Formalar heyecanı öldürüyor. Daha doğrusu renkler. Ama formalar da her sezon tekdüze. Bir farklılık, heyecan yaratacak bir ayrıntı, öğe, fark yok. Bunlar da bence önemli şeyler...

Sinan Yılmaz: Takımı bu duruma getiren de yönetim. Önce bir kendi aralarında uzlaşsınlar sonra takımla uğraşsınlar.

Harun Yazıcı: Yönetimi sevmeyebilirsiniz ama gelip tribünden destek verebilirsiniz.

Bülent Hasgönüllü: Olmaz olur mu? 400 bin kişi bu yönetimi suskunlukla seyrediyor!

Yunus Yalçın: Ben yaklaşık 14-15 yıldır o tribündeyim, Manisa’da 500 maç yaptıysa 400’ünü kaçırmamışımdır ama ben böyle sezon görmedim hocam, son maça kadar geleceğim ama sen taraftarın sesine önceden kulak vermedin Bayram, Subasic konusunda. Biz buralarda olmazdık, o stat da dolardı. Önce iğneyi kendimize batırmamız lazım hoca, Biz Antep’i desteklemedik, Bayram’ı o kaleye koyarak sen destekledin bunu da bil.

Şaban Cambaz: Passolig etkisi çok oldu. Bir de başarısız sonuçlar. Kötü futbol, futboldan soğuttular.

Fatih Kurtulan: Gerçek Manisalı olan yense de yenilse de o statta takımı destekliyor. Önemli olan iyi günde değil kötü günde de takımı desteklemek... Sonuçta o stada gelen taraftarın sevgisi 1965’ten beri armaya...

Ömer Demirtaş: Kimse polyannacılık oynamasın. Bu adamlar Manisaspor’a tarihinin en kötü sezonunu yaşatıyor. Fikstür çok ayrı bir konu. Ama Manisaspor’un Onur ve şerefinden taviz veriliyor! Bu kabul edilemez bir şey.

Tarzan Tarzanlar: İhale yine stada gelmeyen insanlara kalacak. Bence soruyu şu şekilde düzeltelim. Manisa'da yaşayan 5000 kişi stada neden gelsin?

Yavuz Özdemir: 1-Bayram ısrarından vazgeç. 2-Hikmet Karaman zamanında da taraftar gelmiyor diye dert yanılıyordu, ne yaptı? Haftanın belli günlerinde Manisa'daki nerdeyse bütün liselerde imza günü düzenledi, liseli gençleri tribünlere çekti, çarşıda etkinlik yaptı, futbolcuları alıp çarşıda yürüyüp halkla kaynaştırdı takımı. 3- Taraftarı takıma küstürdünüz, kötü sonuçlarda özür dilemeyerek, yapılan hatalardan ders almayarak. Hala her maçına geliyorum, 6222 yemediğimiz sürece de son maça kadar da geleceğiz. Fakat arkadaşların da söylediği gibi önce çuvaldızı kendinize lütfen.

Rıdvan Özkan: 5 bin değil 15 binde vardı zamanında  sayenizde yok artık hocam, taraftar her hafta kahrolmaya geliyor.

Mustafa Karakaya: Daha bundan 5 yıl önce 12 bin kişiye oynayan takım. Eskişehir’e 5000 bin taraftarla giden takım. Akhisar-Trabzon kupa maçlarında kapalı altı dolduran taraftar. İyi de sevgili hocam, biz taraftar olarak 6222’yi aldık eyvallah, bu tribüne giden kardeş arkadaşlarımız halen gidiyor, peki siz ne yaptınız? bu arma için sorabilir miyim?

Gökhan Eken: Taraftar var ama izlenecek takım yok.

Altan Çakıcı: Bence duyarsızlık ve gerekli organizasyonların zamanında yapılamaması... Birde küskünler Manisaspor’a küsmeyi marifet sayanlar... Manisaspor üzerinden kendine çıkar sağlayamayan düşmanlarda buna etkin.

Editör: TE Bilişim