Hasgör yönetimi iki sezonda 16 milyon lira borç ödeyebilmişti. Mergen yönetimi nasıl oluyor da şehirden destek almadığından yakındığı halde bir sezon da 13 milyon liralık borç ödeyebildi? İnanılır gibi değil. Ancak lafa bakılırsa bu büyük başarıyı da alkışlamak gerek. Ortada laf var ispat yok, bu da mevcut yönetime olan güveni yok ediyor

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor’da Abdullah Mergen başarısızlığını kabullenmediği gibi borç edebiyatı ile “oysa o bir kahramanmış” havası estiriyor. Göreve büyük vaatlerle gelen ancak verdiği sözleri tutmayıp taraftarları hayal kırıklığına uğratan Mergen, sezon bittikten sonra istifa çağrılarına “13 milyon TL borç ödedim” cevabını vermişti. Mergen, geçmiş yönetimden (13 milyon liralık Vestel borcu dahil) 57 milyon 600 bin TL borç ile yönetimi devraldığını açıklamıştı. Sonrasında sezon içerisindeki kongre çağrıları esnasında yerel bir gazeteye, “70 milyon TL borç var, varsa babayiğit çıksın karşıma” demecini vermişti.

56 MİLYON İLE DEĞİL 45 MİLYON İLE DEVRALDI

Mergen her ne kadar “Vestel dahil 56 milyon 600 bin TL borçla devraldım” dese de geçmiş yönetimin (Vestel dahil) 45 milyon TL ile borçla kulübü devrettiği kaydedildi. Hasgör yönetimi, bir önceki yönetimden (Vestel dahil) 61 milyon TL ile borcu almış, iki sezonda 16 milyon liralık borç ödeyip üstelik takıma Play-Off finali oynatma başarısını göstermişti. Bu hesaba göre sürekli geçmiş yönetimi suçlayan Mergen’in bir sezonda 13 milyon TL borç ödediği baz alınırsa Manisaspor’un gerçek borcunun (Vestel hariç) 19 milyon TL olması gerekiyor. Geçmiş yönetimin bıraktığı borçla bir sezonda 13 milyon TL’lik borç ödenmişse Vestel borcu hariç kulübün şuan ki net borcu 19 milyon lira olmalı. 45 milyon TL borçtan 26 milyon TL borç ödendiği çıkarılırsa kulübün borcu 19 milyon TL oluyor!

13 MİLYON TL’Yİ İSPATLASA SORUN ÇÖZÜLECEK

Manisaspor’un bu sezon en az 15 milyon TL bütçe elde ettiği gerçeği var. Mergen’in “13 milyon TL borç ödedim” açıklaması, kurulan takıma bakıldığında şaşkınlıkla karşılanıyor. Bu yüzden koltuğu bırakmaya niyeti olmayan başkanı en azından muhasebeyle ilgili oluşan soru işaretlerini gidermeye davet ediyoruz. Kamuoyunun adına başkana mesajımız var; Haydi başkan! Göğsünü gere gere belgeli konuş da seni ve ekibini ayakta alkışlayalım!..

Editör: TE Bilişim