İl Özel İdaresi’nin yaptığı yardımların neden diğer branşlara yapılmadığını sorgulayan Başar, “Ferdi branşlarda ki Türkiye dereceli sporcularımız da varken neden sadece Futbol Kulüpleri… Futbol Kulüplerinin yardımında bu sporcularımızda faydalandırılamaz mı?” dedi.

Taekwondo Milli Takım Antrenörü Süleyman Başar, malzeme yardımı konusunda diğer branşların da dikkate alınmasını istedi. Yazılı bir açıklama yapan Başar, ferdi branşlarda mücadele sporcuların ilimizi ulusal ve uluslararası şampiyonalarda temsil ettiğini belirterek, kendilerine üvey evlat muamelesi yapıldığını söyledi.

“HAKLI ÇIĞLIMIZI DUYUN”

Başar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  İl Özel İdaresi’nin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu iş birliği ile Atatürk Spor Salonu’nda  “Amatör Spor Kulüpleri’ne Malzeme Yardımı” adı altında yapılan organizasyonda futbol dışındaki hiçbir branşın olmaması çok üzücü… Yine geçtiğimiz hafta Manisa Belediyesi tarafından yapılan Malzeme Yardımı yine FUTBOL kulüplerine yapılmıştır. Manisa spor alt yapısına malzeme desteği veren Belediyemiz diğer branşlara neden destek sağlamaz anlayamıyorum… İlimizde Futbol dışında Taekwondo, Güreş, Atletizm, Tenis, Badminton, Judo, Okçuluk vb. branşlar yok mu? İlimizde bu yıl içerisinde Türkiye Şampiyonu olmuş, İlimizi ve  Ülkemizi Ulusal ve Uluslar arası müsabakalarda temsil etmiş Taekwondocu, Güreşçi ve Judocu sporcuların olduğunu biliyorum… Diğer branşlarında İlimizi Ulusal müsabakalarda en iyi şekilde temsil ettiklerini düşünüyorum. Üvey branşlarda ki sporcularımızın Grup ve Türkiye Şampiyonalarında üzerlerine Manisa eşofmanı giydirmek bu kadar mı zor? Bu kadar pahalı mı bu eşofman ve spor malzemeleri… Sporcuların her birisinin branşa özgü eksikliklerinin oldukları aşikardır. Yapılan organizasyona Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli ev sahipliği yaparak iştirak ediyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde spor yapan sporcular tribünlerdeki yerini alıyorlar. Neden tribünde üvey branşlardaki bu sporcular…  Bu sporcular okullarından geri kalmıyorlar mı? Bu sporcular antrenörlerine sormazlar mı “Hocam bu malzemeleri bize mi verecekler? Bize niye vermiyorlar? Vermeyeceklerse peki biz niye burdayız?” Bu sporcuların ailelerine nasıl cevap verecekler. Sporcular oraya tribünleri doldursunlar diye mi götürülüyorlar? Manisa Belediyesi futbol kulüplerinin deplasman giderlerini karşılarken Üvey branşlarda ki üvey sporcularımız İl dışında yarışmalara katılmıyorlar mı? Sözün özü; Manisamızı İl dışında sadece Amatör Futbol Kulüpleri değil, yukarıda belirttiğim Üvey Branşlardaki sporcular da temsil ediyorlar. Hem de son derece başarılı bir şekilde… Yardım edilecek branş ve kulüpleri kim, nasıl ve hangi kriterlere göre belirliyor bilmiyorum. Ferdi branşlarda ki Türkiye dereceli sporcularımız da varken neden sadece Futbol Kulüpleri… Futbol Kulüplerinin yardımında bu sporcularımızda faydalandırılamaz mı? Bu Türkiye derecesi elde etmiş, Milli takıma yükselmiş üvey sporcularımız bunu hak etmiyorlar mı? Bu konuda yetkisi olan büyüklerimizin haklı çığlımızı duyacaklarını ve üvey evlat muamelesi gören diğer spor branşlarında ki yavrularımızın da bu tür organizasyonlarda faydalandırılması noktasında ellerinden gelecek her türlü desteği vereceklerinden şüphem yoktur. Zararın neresinden dönülse kardır.”

Editör: TE Bilişim