Ocak ayından bu yana badminton oynayan Bahar, özverisi ve çalışkanlığı ile göz dolduruyor… Salona olan uzaklığa hiç aldırış etmeden idmanlarını aksatmayan yetenekli sporcu, badmintonu hayatının en önemli bir parçası olarak tanımlıyor

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Yıl 2014… Yer: Manisa!.. Maalesef ülkemizin spordaki genel sorunlarından biridir çocukların spor alanlarına yeteri kadar çekilememesi… Tesisler-malzemeler olsa dahi halkı sporla buluşturabilmek ciddi bir sorundur. Maddi imkanı olmayan kimi aileler, çocuklarını yol masrafını bahane ederek spor yapmasına müsaade etmezken, kimi aileler de mesafe uzak olmasına rağmen imkanlarını seferber ederek çocuklarını spora gönderiyor… Bu da belli bir yere kadar gidiyor, sonrası gelmiyor. Kimisi de çocuklarının spor yapma isteğine karşı gelmiyor ama maddi zorluklardan dolayı yeterli imkanı da sağlayamıyor… İşte bu ikilemler, bu tip sorunlar, ne yazık ki ülke sporuna derin bir darbe vuruyor. Maalesef ilimizde de aynı sorunlar mevcut. Bir çocuk düşünün; badmintona aşık olsun. Bir çocuk düşünün; Manisa gibi bir şehirde spor yapabilmek için haftada tam 10 saat yürüyerek yol kat etsin. Bir çocuk düşünün; ileride iyi bir sporcu veya iyi bir antrenör olabilmek için günde iki saatlik yolu kendine ağır görmesin. İşte bu çocuğun adı Bahar Avcu!.. İnanılmaz bir özveriyle badminton oynayabilmek için evinden salona yürüyerek gidiyor… Salondan da evine yürüyerek dönüyor… Tüm bunları haftada 5 günü 10 saat yol yürüyerek yapıyor.

“BADMİNTON HAYATIMIN EN ÖNEMLİ PARÇASI”

Ailesinin maddi imkanı olmamasına rağmen bunu dert etmemiş Bahar Avcu… O, o kadar özverili bir kız ki o kadar saygı duyulacak bir kız ki Hafsa Sultan Mahallesi’nden 75. Yıl Gençlik Merkezi’ne hafta içi her gün yürüyerek gidip geliyor. Badminton ile ocak ayında İl Gençlikspor’da tanıştığını ifade eden Bahar, “Badminton hayatımın en önemli parçası oldu. Hocam İsmet Özel, beni bu sporla tanıştırdı. Onun sayesinde badmintona bağlılığım daha da artıyor. Günde iki saat yol yürüyüp antrenmanlarıma gidiyorum. Zor ama imkansız değil. Bugüne dek idmanlarımı hiç aksatmadım. Okulumu da aksatmıyorum. Ailemin maddi durumu yok. Ama ben şartlar ne olursa olsun badminton oynamak istiyorum. İleride düzenlenecek şampiyonalarda ilimize ve ülkemize madalyalar kazandırmayı hedefliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim