ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI
Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Trabzon’da düzenlenen Türkiye Gençler Taekwondo Şampiyonası’nda Manisa adına utanç verici görüntüler yaşanmıştı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taekwondo Antrenörü Serap Aydeniz, müsabakalarda “özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek” suçlamasıyla Beydemir Spor Kulübü Başkanı Zekeriya Oyar’dan şikayetçi olmuştu. Kamera ile kendisinin özel görüntülerini çekildiğini iddia eden Aydeniz, Oyar’ı taekwondo camiasının gözleri önünde karakolluk etmişti. Şampiyonada ilimizi temsil etmeye hazırlanan çocuklarının gözü önünde gözaltına alınan Baba Oyar, buradaki ifadesinin ardından salona geri dönmüştü. Müsabakalara bu moral bozukluğu ile katılan milli sporcu Necmettin Selim Oyar ise üçüncü maçında elenmişti. Başarspor Başkanı Süleyman Başar ile Oyar arasında da herkesin gözü önünde tartışmalar yaşanmış, Başar fenalaşmıştı. Oyar’ın milli taekwondocu olan çocukları, yaşanan olaylara daha fazla tahammül edemeyerek, Manisa adına yarışmama kararı alırken, baba Oyar, salonunu kapatmak zorunda bırakılmıştı. Oyar ailesi, hem maddi hem manevi olarak büyük zararlar görmüştü.
SAVCILIK OYAR’I SUÇSUZ BULDU
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, yapılan soruşturma ve inceleme neticesinde Oyar’ın kamera görüntülerini ele alırken, bilirkişi raporu doğrultusunda video kaydında odaklanma ve zoom yapılmadığı genel olarak müsabakaların çekildiğini tespit etti. Savcılık kararında, “şüphelinin çekmiş olduğu görüntüler bilirkişi marifetiyle incelenmiş, bilirkişi raporunda müştekiye yönelik video kaydında odaklama ve zoom olmadığı, kaydın çoğunlukla müsabakaları çektiği tespit edilmiş, müştekinin iddiası dışında şüpheli hakkında müştekinin özel hayatını ihlal ettiğine dair dava açılmasını gerektirecek yeterli şüpheli delil elde edilemediğinden, soyut iddia nedeniyle şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına” diye yazdı.
İL MÜDÜRLÜĞÜ TOPU YİNE TACA ATTI
Baba Oyar, Trabzon savcılığının kararı sonrası aklanırken, elindeki belgelerle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne giderek Aydeniz hakkında şikayetçi oldu. Dilekçesinde, “Kurum antrenörünüz Serap Aydeniz, bu suçlamayı çocuğumun maçından bir gün önce yaparak hem beni hem de çocuğumu moralmen çökertmiş ve aşağılamıştır. Beni polisin aldığı esnada da Süleyman Başar isimli bir şahıs, ‘kalp krizi geçiriyorum’ diyerek kendisini spor salonunun ortasında yere atmış ve büyük bir provakasyon gerçekleştirmiş, federasyon yetkililerinin tepkilerini üzerimize çekmiştir. Bütün bu olumsuz gelişmeler neticesinde çocuğum maç motivasyonunu kaybetmiş ve elenmiştir. Milli sporcu çocuklarım taekwondoyu bırakma noktasına geldi. Müsabakalara katılmıyorlar. Manisa taekwondosu büyük zarar gördü. Bu bilgi ve belgeler ışığında gerekenin yapılmasını arz ederim” dedi. İl Müdürü Dr. Savaş Duman ise cevap metninde, “Dilekçenizde belirtmiş olduğunuz konular Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun yıllık faaliyet programında yer alan bir organizasyonda ve Trabzon ilinde gerçekleşmiştir. Bu nedenle konunun muhatabı, ilgili federasyon olduğu için gerekli dilekçenizi federasyona göndermeniz gerekmektedir” diyerek komik bir karar aldı ve yeni bir skandala daha imza atmış oldu. Duman daha önce ise hakem masalarına oturmakla ilgili konu federasyonu bağladığı halde, federasyonun görüşünü dikkate almadan karar almış, Başar ve Aydeniz’i güya aklamıştı.
KİM KORUYOR?
İl Müdürlüğü’nde yıllardan bu yana çalışan ve İl Gençlikspor adına başarılı sporcu yetiştirmeyip kendi kurumunun dışında birçok kulüp adına çalıştığı ve başarılar elde ettiği gözlenen Aydeniz’in en son ki Trabzon olayı, camiada tepkilerin artmasına sebep oldu. Aydeniz’i tüm bu olaylara karşın kimin koruduğu ise merak ediliyor.
 
 

 
Editör: TE Bilişim