MUSTAFA TATLI
Antalya Belek’te yapılan Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası’nda başarılı olan Manisalı taekwondocular, geçtiğimiz gün Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman’ı ziyaret etmişti.  Daha doğrusu Duman, şampiyonları makamında ağırlamıştı. Ağırlamada; Manisa Taekwondo İl Temsilcisi Gökay Budak, Turgutlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ufuk Özlem, Akhisar Belediye Spor Kulübü Antrenörü Hüseyin Yüksel, Turgutlu Başar Ay-Yıldız Spor Kulübü Antrenörü Cengiz Akbey, Taekwondo Antrenörü Zekai Demir, İl Gençlik Spor Antrenörü Serap Aydeniz yer almıştı.
ÖDÜLLERİ HALLEY OLDU
Söz konusu ağırlamanın perde arkasında ilginç bir gelişmenin yaşandığı ortaya çıktı. Duman’ın, Avrupa’yı fetheden şampiyonlara ödül olarak halley ikram ettiği kaydedildi. Başarılı bir şekilde ilimizi temsil eden sporcuların, ziyaretten hayal kırıklığı ile ayrılması, spor camiasında eleştirilere neden oldu.
DUMAN’IN EKİBİ YETERSİZ Mİ?
Sporculara ikram edilen bir halley bile (başka bir şey takdim edilmediyse) neticede bir ödül olmuş oluyor. Ortada kesinlikle kötü niyet yok ancak ciddi bir yanlış var. Organizasyon hatası var. Büyük paraların döndüğü koskoca il müdürlüğünün, Avrupa derecesi elde etmiş başarılı sporculara daha farklı bir ağırlama organizasyonu yapması, daha farklı bir ödül sistemi uygulaması, yadsınamaz bir gerçek. Göreve geldiği günden bu yana iyi niyetli işlere imza atmaya çalışan İl Müdürü Duman’ın ekibinin yetersiz olduğu iddia ediliyor.
6 MADALYA VE KUPA GETİRMİŞLERDİ
Manisalı Taekwondocular, Antalya’da düzenlenen 4 önemli şampiyonada 6 madalya kazanmıştı. 75 ülkenin yarıştığı Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda Yıldız Bayanlar kategorisinde 44 kiloda yarışan Nurgül Olçay Avrupa Şampiyonu oldu ve altın madalya kazandı. Akhisar Belediye Spor Takımı, 35 ülkeden 750 sporcunun katıldığı 4. Kulüpler Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda beşincilik kupasını kaldırdı. 70 ülkeden 1800 civarında sporcunun yarıştığı Uluslararası Turkish Open Şampiyonası’nda Akhisar Belediye Spor Kulübü sporcusu Nurgül Olçay 41 kiloda gümüş, Saruhanlı Belediye Spor Kulübü sporcusu Sıla Semerci +59 kiloda gümüş madalya sahibi oldu. Başar Spor Kulübü sporcusu Gökçe Başar ise 44 kiloda, Turgutlu Başar Ay-Yıldız Spor Kulübü sporcusu İbrahim Karadugan, 37 kiloda beşincilik derecesi aldılar. 15 Ülkeden 250 sporcunun yarıştığı Minikler Avrupa Şampiyonası’nda ise Turgutlu Başar Ay-Yıldız Spor Kulübü sporcusu Edanur Uluman 30 kiloda gümüş, Akhisar Belediye Spor Kulübü sporcusu Çisil Songeldi, 27 kiloda bronz madalya kazandı. Gençler Türkiye Şampiyonası’nda ise bayanlar kategorisinde Nuray Olçay, 44 kiloda bronz madalyanın sahibi olurken, Kulüpler Türkiye Şampiyonası’nın bronz madalyasını ise Gökçe Başar aldı. Manisalı sporcuların başarıları göz doldururken, şampiyonada ilk üçte yer alan sporcuların Avrupa Şampiyonası elemelerinde mücadele edecek Milli Takım kadrosunda da yer alacağı açıklandı.

 
Editör: TE Bilişim