Enteresandır... Küçük yaşta sivrilen İsmail Köse için 3 büyükler başta olmak üzere Süper Lig takımları sıraya girse de onu almayı bir türlü başaramadı. Hayalindeki formayı giymek vardı ilk hedefinde… Kardeş kulüpler anlaşınca Manisaspor hayaline kavuşmuş oldu. Köse, “ Tribünden destek verdiğim takımın formasını giymek çok güzel bir duygu. Zaten Siyah-Beyaz hastasıyım” diyerek özetliyor Manisaspor’a olan tutkusunu!..

 

ÖZEL RÖPORTAJ: MUSTAFA TATLI

Futbola 5 yaşında başladı. 12 yaşında Turgutluspor altyapısına yazıldı. 4 sene içinde hem milli takıma gitti hem de profesyonel oldu. O, Turgutluspor tarihinin altyapıdan milli takımlara gönderdiği ilk isim… O, 2. Lig’in en genç oyuncusu ve en genç golcüsü… O, hayalini kurduğu Manisaspor’da şimdiden gönülleri fethetti. O’nun adı İsmail Köse… Henüz 18’inde olmasına rağmen meslektaşlarını kıskandıracak CV’ye sahip.

ABİM GÖKHAN KÖSE SAĞOLSUN”

İsmail Köse’yle röportaja başlar başlamaz, kendisi gibi futbolcu olan abisi (Şuanda Bergama Belediyespor’da) Gökhan Köse’nin hayatına yaptığı etkiyi çok net anlıyorum. Her fırsatta “ailem” ve “abim” diyor. 5 yaşında tanıştığı futbolla her çocuk gibi sokaktan bir giriş yapsa da Gökhan Abisi’nin elinden tutmasının ve ona yön vermesinin buralara gelmesinde en başlıca sebep olduğunu söylüyor. “Küçükken Gökhan abim oynarken onu izliyordum. Sahaya onunla beraber gidiyordum. Hocalar, küçüğüm diye beni aralarına alıyorlardı. Futbola giderek sevgi duymaya başladım ve yaş ilerledikçe bu işi profesyonel anlamda yapabileceğimi düşündüm” diyor.

OKUL TAKIMI VE MİLLİ TAKIM SERÜVENİ…

7 Eylül okul takımından sonra 12 yaşında Danone Milli Takımı’na çağrıldığını ve Türkiye’de 12 çocuk arasında yer aldığını anlatan İsmail Köse, Turgutluspor altyapısına yazılmasının bu şekilde gerçekleştiğinin altını çiziyor. “Peki 4 yılda nasıl oldu da profesyonel oldun?” şeklindeki sorumuza, “Abimin bana yardımcı olması ve ailemin tam desteğini alarak 4 yılda çıkış yaptım. İki kardeşiz. Abim benden 6 yaş büyük ve beni sürekli çalıştırıyordu ve özel olarak benimle ilgileniyordu. Ailem böyle bir çıkış yapacağımı hissetti. Çok yardımcı oldular ve en başta onların sayesinde buralara geldim” cevabını veriyor.

ALTYAPI HOCALARIM BENİ EL ÜSTÜNDE TUTTU”

Altyapı faktörüne dikkat çekiyor İsmail… “Birçok 1. Lig takımında olmayan tesis ve sahalarda beni el üstünde tuttular. “Benim buralarda olmama yardımcı olan Mesut hocama, Orhan hocama, Dündar hocama çok teşekkür ediyorum.” diye de devam ediyor. 14 yaşında milli takıma çağrıldığında bütün Turgutlu’nun buna şaşırdığını ifade ederek, “Çünkü Turgutluspor’un altyapısından yetişip de milli takıma çağrılan ilk isim ben olmuştum. Turgutluspor tarihinde milli oyuncu yoktu. Bunun ilki benim olmam büyük gurur verdi. Milli takıma ilk çağıran Abdullah Ercan ve Coşkun Süer oldu. Karma takımlarına bakan ve beni ilk milli takıma çağıran hocalarımdan biri de Tahir Karapınar’dır” şeklinde konuşuyor.

RONALDO’YU İZLEYE İZLEYE…”

Saha içinde İsmail’i izlemek büyük bir keyif… Çünkü futbolda dikine giden ve adam eksilten hızlı ve çabuk oynayan oyuncular daima sevilir. Çünkü onlar, skoru her an değiştirebilecek niteliklere ve etki gücüne sahiplerdir. Tam da bu özelliklere sahip olduğunu ifade ediyor İsmail Köse… Tabi dünyaca ünlü star Cristiano Ronaldo’nun bu yönüne yaptığı katkıdan bahsetmeden duramıyor. Köse şöyle devam ediyor: “Sürekli Ronaldo’yu seyrettiğimden dolayı onu izleye izleye bu yönümü geliştirdim ve golcülük özelliğim de ön plana çıktı. Hocalarım da bu özelliği görünce sürekli bunu geliştirmemi istiyorlar. İdmanlardan sonra sürekli frikik çalışıyorum. Bu yönüm de iyi. Geçen sene pek uyum sağlayamadığımdan dolayı frikik kullanmak pek nasip olmadı. İnşallah sakatlığım düzelince yeni sezonda bu özelliğimle de ön plana çıkmayı isterim.”

SÜPER LİG’E TRANSFERİ NEDEN GERÇEKLEŞMEDİ?

Gelişim kat ettikçe, milli formayı giydikçe, henüz 17 yaşında 2. Lig’de forma giyiyor olması ve gol krallığına koşuyor olması nedeniyle, bir anda Süper Lig’den talipleri olmaya başladı Köse’nin... Türk futbol yapısına ters olan bir yükselişle 2. Lig’de toplam 42 maçta 9 gole imza attı. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Gençlerbirliği isteyen kulüplerin başındaydı. O dönemi şöyle anlatıyor genç yetenek, “En gözde oyuncuydum. Teklifler artmaya devam edince yönetim de fiyatları yüksek tuttu. Bu defa böyle olunca beni isteyen kulüplere genç yaştaki bir oyuncuya çok para vermek zor geldi. Ama iyi ki de olmamış, Manisaspor’a geldim.”

KONYA FİNALİNDE ÇOK ÜZÜLDÜM”

Manisaspor’un Süper Lig’e çıkmasını çok istediğini ve geçen yıl oynanan Play-Off finalini heyecanla izlediğini ifade eden İsmail Köse, sözlerini şöyle sürdürdü: “Konya finalinde ailecek maça gitmeyi düşünüyorduk ama maalesef gidemedik. Bol bol goller kaçırdık. Çok güzel bir final oynadık ama kazanamadık. Çok üzülmüştük. Vardır bir hayır. İnşallah bu sene Süper Lig sevinci yaşatırız.”

MANİSASPOR’A TRİBÜNDEN DESTEK VERDİM”

Genç oyuncu, Manisaspor’a transfer oluş sürecini ilginç bir şekilde aktarıyor. Gençlerbirliği ile anlaşamayınca ‘artık olmayacak’ dediğim anda Emre Başkan, Manisaspor’a gelmek ister misin? diye sordu diyen İsmail Köse, “Bende seve seve geleceğimi söyledim. Manisaspor hep hayalimdi. Yakın olduğu için maçlarına gelip tribünden destek vermişliğim bile var. Abimle her maça geliyorduk zaten. Tribünden destek verdiğim takımın formasını giymek çok güzel bir duygu. Ege Kupası milli maçlarını da zaten Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynamıştım. Bu statta bir gün Manisaspor forması giyeceğimi hayal etmiştim. Zaten Siyah-Beyaz hastasıyım” şeklinde konuşuyor.

MANİSA’NIN ÇOCUĞUYUM”

Turgutlu-Manisa farketmiyor onun için… Üstüne basa basa söylüyor Manisa’nın çocuğu olduğunu… Bunun sebebinin de Manisa-Turgutlu farkının olmadığını kaydediyor. “Sürekli oyuncu alışverişi yapılıyor. Taraftarlar arasında da bağ var. İlçede olsak da hepimiz zaten Manisa’nın çocuğu olarak geçiyoruz. Evime geldim. Fark eden bir şey olmadı.” diyor.

BURADA OLDUĞUMUZ İÇİN ÇOK ŞANSLIYIZ”

Köse’ye Manisaspor’un vizyonunu soruyoruz. Manisaspor’un sürekli oyuncu yetiştiren bir kulüp olduğunu, çok fazla genç oyuncular yetiştirdiğini, bu sene 7. sırada bitirmelerine rağmen çok sayıda oyuncunun transfer olduğunun altını çiziyor. Sonra da burada oldukları için çok şanslı olduklarını belirtiyor.

ÇOK ŞANSSIZ MAÇLAR ÇIKARDIK”

Geçen sezon çok şanssız maçlar kaybetmelerinin moral ve motivasyonlarını bozduğunu söylüyor. Sonra da devam ediyor: “Öne geçtiğimiz maçları kaybettik. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Tavşanlı maçlarını sayabilirim. Bu maçlarda rakiplerimiz çok şanslıydı. Her geldiklerinde gol attılar. Kırılma anı bunlardı. “

SAKATLANINCA AĞLADIM”

Köse’nin en zor anı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor deplasmanındaydı. Gerçekten de nazar değmişti. Manisaspor’un ona en çok ihtiyacı duyduğu bir zamanda ön diz çapraz bağları kopmuştu. Talihsiz sakatlık esnasında ağladığını ve gözünün karardığını ifade ederken, “Allah kimseye böyle bir sakatlık vermesin” diye de ekliyor.

EYLÜL AYINDA FORMAYA KAVUŞACAĞIM”

Başarılı bir ameliyat geçirmişti. Bu sakatlığın onu daha da çok hırslandırdığını söylüyor. Tatilde yeni sezona yetişebilmek için gece gündüz çalıştığının altını çizip şöyle konuşuyor: Şuanda çok güçleniyorum. Fizyoterapistlerimiz olsun doktorlarımız olsun sağolsunlar çok ilgileniyorlar. En iyi şekilde sezona hazırlanıyorum. Bu süreci sabah akşam fizik tedavi ve güçlendirmeyle geçirdim. Yakında koşulara da başlayacağım. Sezonun ilk haftasına yetişmem zor çünkü sürem dolmuyor. Eylül ayı içerisinde formama kavuşacağım. Şuanda kendimi iyi hissediyorum. Sezonun üçüncü-dördüncü haftasında yetişirim.”

TAHİR HOCAMIN BURADA OLMASI…”

Yeni sezon ile ilgili düşüncelerini aktarırken Teknik Direktör Tahir Karapınar’ın kendisi için bir şans olduğunu belirtiyor. Köse, “Komple yenilenen bir kadro var. Yine iyi bir arkadaşlık ortamı olacağına inanıyorum. Şuanda ortam çok iyi. Takımın neredeyse tamamı genç. Yönetim ve teknik heyetin ilgisi güzel. Tahir hocamın burada olması benim için çok büyük bir avantaj. Çok büyük bir sakatlık geçirdim. Her hoca ilgilenmez. Sağolsun benimle yakından ilgileniyor.”

TARAFTARLARIMIZ BENİ SAHİPLENDİ”

Genç yetenek, Manisasporlu taraftarların kendisine olan ilgisinden son derece memnun olduğunu kaydediyor. “Taraftarlarımızın bana olan tepkisi gerçekten çok güzel. Beni sahiplendiler. Genç olmama rağmen taraftarlarımızdan olumlu mesajlar alıyorum. Geçen sene takım-taraftar arasında ufak tefek sıkıntılar olsa da bu sene o sorunların yaşanmayacağını düşünüyorum. Futbolu çok seven bir halkımız var aslında. Çok şanssız maçlar kaybedince küslük oluyor. Onlarda kendilerine göre haklılar; ama inşallah bu şansızlığımızı yeni sezonda kıracağız. Tüm taraftarlarımızı desteğe bekliyoruz. “ diye konuşuyor.

KÖSELERİN HEPSİ YETENEKLİ”

Turgutluspor U16 takımında oynayan amcaoğlu Murat Köse ve abisi Gökhan Köse… Köselerden en yetenekli sence kim? diye sorunca gülerek yanıtlıyor genç oyuncu, “Üçümüzde çok yetenekliyiz. Abim bana yardımcı oldu. Bende amcamın oğlu Murat Köse’ye yardımcı oluyorum.”

SÜPER LİG SEVİNCİ YAŞAMAK İSTİYORUM”

Köse, Manisaspor ile Süper Lig sevinci yaşamak istediğinin ısrarla altını çizerken Manisaspor’dan ayrılsa bile para kazandırarak ayrılmayı tercih ettiğini söylüyor. Genç oyuncu, en büyük hedefinin İspanya Ligi’nde oynamak olduğunu, hayranı olduğu Cristiano Ronaldo’nun idolü olduğunu, Plays Station oynarken bile sırf Ronaldo için Real Madrid’i aldığını anlatıyor. Plays Station tutkusunu da samimi bir dille anlatırken son olarak sözlerini şöyle noktalıyor: “İdman dışında arkadaşlarla birlikte saatlerce Plays Station oynarız. Oturduk mu iddialı maçlar çıkarırız. Futbolcu olmasaydım illa sporun içinde yer alan bir meslekte olurdum. Buda beden eğitimi öğretmenliği olurdu. Liseyi yeni bitirdim. Üniversiteyi de okumayı düşünüyorum. Maça çıkmadan önce müzik dinlerim.”

Editör: TE Bilişim