Röportajımıza kaldığı yerden devam ediyoruz… İlk günde attığımız “Cengiz Başkan Adil Olsana!” manşetimiz büyük yankı buldu. İkinci bölümdeki ise daha da ses getireceğe benziyor. AK Parti’nin spora bakış açısını değerlendiren Tuncay Tanrıverdi, “Özel İdare’nin malzeme dağıtımında onurumuz ayaklar altına alındı. AK Parti amatöre darbe vuran bir partidir. Cengiz Ergün kötünün iyisidir. Bülent Kar kalsaydı belki mevcut sahalar da kapanırdı. Bülent Kar veya Tanrıverdi gelseydi sahalar bile kapanabilirdi” diye konuştu.

 

ÖZEL RÖPORTAJ 2. BÖLÜM: MUSTAFA TATLI

Yeni Manisaspor Başkanı Tuncay Tanrıverdi sessizliğini bozdu, bir konuştu pir konuştu dedik ya gerçekten de öyle… 1 saati aşkın süren keyifli röportajımızın ikinci bölümünde tansiyon biraz daha yükselmişti… Çünkü onun söylediklerinden bir tane menfaatinin olmadığını kolaylıkla anlamak mümkün. İçindekileri sansürsüz bir şekilde döküveriyordu. Yapılan haksızlıklar karşısında susmuyordu. İlk bölümde belediyelerin spora bakış açısını değerlendirmiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün sahaları amatörün hizmetine açması hususunda çağrılarda bulunmuştu… Şimdi ise İktidar partisi olan AK Parti’nin spora nasıl baktığının analizini yaptık… Biz sorduk o da her zaman olduğu gibi dobra yanıtladı… Sözü daha fazla uzatmadan sizleri röportajımızın ikinci bölümüyle baş başa bırakıyoruz.

1-Geçtiğimiz yıl Özel İdare’nin amatör takımlara malzeme yardımı olmuştu. Oldukça enteresan görüntüler yaşanmıştı… Yardım değil de parti propagandasına dönüşen törende neler hissettiniz?

TUNCAY TANRIVERDİ: Vali Abdurrahman Savaş, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, İl Genel Meclisi Başkanı ve Yunusemre Belediye Başkan Aday Adayı Hayrullah Solmaz vardı. Öyle bir propaganda yaptılar ki ben spordan nefret ettim. Ve sizlerde yazdınız malzeme yardımı vıcık vıcık oldu diye… Malzeme veriyorsun, partinin propagandasını yapıyorsun. İğrençlikler yaşandı. Bunlar oy alabilmek için bütün pislikleri yaptılar. Belediye Başkanı Cengiz Ergün de malzeme verdi. O törene de gittik. Gayet kibar ve sade oldu. Belediyenin töreninde onurlu bir kulüp başkanı olarak oturdum. Ancak Özel İdare’nin töreninde onurum ayaklar altında alındı. Özel İdare’de üst düzey yöneticilik yapmış, genel sekreterlik yapmış biri kulüp başkanlarına ‘Çingene gibi malzeme almaya geliyorsunuz!’ diyor. Bunu duydum terkettim orayı. Hakaret ettiği çingene benim baştacımdır; ama küçümsüyor. Senin oturduğun makam, benim vergilerimle dönüyor. Demek ki Manisa’daki bürokrasinin beyninde yerleşen imaj bu.

2-Bugüne dek AK Parti’nin spora bakışı nasıl oldu?

TUNCAY TANRIVERDİ: Partiler arası ayrım yapmam. Geçmişte AK Parti döneminde hiçbir şey yapılmadı. Yiğidi öldür ama hakkını yeme. Cengiz Ergün kötünün iyisidir. Bülent Kar kalsaydı belki mevcut sahalar da kapanırdı. Bülent Kar veya Tanrıverdi gelseydi sahalar bile kapanabilirdi.

3-Manisa’da görev yapan valilerin spora katkısını nasıl değerlendiriyorsunuz? Valilerin bir işareti, amatör sporun gelişmesi için etkili olmaz mı?

TUNCAY TANRIVERDİ: Manisa’ya Halil İbrahim Daşöz adında bir vali geldi. Futbolcular sahaya cenaze gibi uzanmış, bir ambulans yok, sağlık yönünden hiçbir müdahale yok. Ama Manisa Valisi, bocce diye bir etkinlik yaptı. 350 kişiyi yurt dışından getirdi, 1 milyon TL’yi aşan bir harcama var. Ama burada bir amatör takımın kulübesi yok. İğrendim. Hani derler ya herkes kendi evinin önünü süpürürse kent tertemiz olur. Sen bırak bocceyi de senin şehrinde Mezarlık Mahallesi’nde Kuşlubahçe’de Horozköy’de Nurlupınar’da spor yapma imkanı olmayan çocuklara spor alanları aç. Bu Vali gidip çocuğun dolabında ne var ne yok inceledi mi? Ben onun evine gidiyorum işte!.. İçim kan ağlıyor. Bu çocuklar güç sahiplerini düşman gibi görüyorlar. Fırsat bulsalar hepsini yok edecekler. Sosyal devletin sporda bir altyapı oluşturma mecburiyeti var. Şuanda biz ortada kaldık.

4-Manisa eski valisi Celalettin Güvenç amatörle ilgileniyordu… Onun zamanında sorun yaşadınız mı?

TUNCAY TANRIVERDİ: Celalettin Güvenç dışında hangi vali gelip de spora el attı. Antrenmana gidiyorduk, bir bakıyorduk eşiyle birlikte yürüyüş yapıyor. Daha rahat yürüyüş yapmaları için ‘Sayın Valim isterseniz takımı çekeyim?’ diye sordum. Ne demek diyip itiraz etti. Levent diye bir amiri vardı. Ona ‘Bu varoş çocukları buraya gelirse sahaları açacaksın!.. Halı sahayı aç, topları yoksa top ver.’ diye talimat vermiş. Zaten onun zamanında bir sıkıntı yaşamadık. İmam ne yaparsa cemaat de onu yapar. Adamlar futbol ve spor düşmanı. Amatör maça vali geldiğini gördünüz mü? Belediye başkanı gördünüz mü?

5-Manisaspor’un gidişatı iç açıcı değil. Borçlara bir türlü çözüm bulunamıyor. Bu işin sonu ne olacak?

TUNCAY TANRIVERDİ: Amatörü olmayan bir ilin profesyoneli olamaz. Manisaspor ile Diyarbakırspor’u birbirine benzetiyorum. Süper Lig’deyken amatöre düştü. Futbolu bilmeyenler başkandı. Hırsızlar, arsızlar yönetimdeydi. Çalanlar çırpanlar vardı. Hayatında 1 milyon TL’yi görmeyenler, 2 Milyon TL Diyarbakırspor’dan alacağım var!’ dedi. Valilik gel bakalım neden dolayı alacaklısın? diyince kıvırdılar. Alacağın yok ki? Kanını emdiler Diyarbakırspor’un!.. 40 milyon TL borçla Emre Hasgör yönetimi devraldı. Geçmişte gazeteci dövdüler, bayan gazeteci dövdüler. Televizyoncu dövdüler. Tesise gazetecileri almadılar. Nerede senin valin? Geçen yönetim de altyapı hocasıyla gazeteciye saldırttı. Manisaspor’da bir mafya düzeni kurulmuş. Bu düzen yıkılacak. Yıkıldığı zaman amatöre düşecek. Manisaspor’un 3. Lig’de Uşak’a giderken simit parası olmadığı günleri biliyorum. Emre Hasgör 40 milyon borçlu kulübü aldı sonra borç demeye başladı. Görmedin mi alırken?

6-Abdullah Mergen, Manisaspor yönetimini Emre Hasgör’den devraldı. Yönetime AK Parti’nin destek vereceği söyleniyor…

TUNCAY TANRIVERDİ: Abdullah Mergen’in adını daha önce duymadım. Altyapısı nedir bilmiyorum. AK Parti amatöre darbe vuran bir partidir. Bunların profesyonele desteği ne olacak? Ben spor camiasında Abdullah Mergen diye birini tanımıyorum. Oraya gelen adam ya borcu mevzu etmeyecek, ya da bu parayı çalan ve çırpanlardan hesap soracak.

7-Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Manisaspor genel kurul öncesinde “Bizim inisiyatifimiz dışındaki hiçbir oluşumda yokuz” açıklaması doğru mu?

TUNCAY TANRIVERDİ: Cengiz Ergün’ün bakış açısı yanlıştır. Sen belediye başkanısın. Türkiye, Manisa’yı mesirden çok futboluyla tanıdı. Manisa diye bir il varmış dendi. Sen böyle bir etkili alana nasıl olur da destek vermezsin. Vereceksin. Desteğini sunacaksın. Aynı durum Diyarbakır’da oldu. Diyarbakırspor’un düşmesinin en büyük nedenlerinden biri de Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’dur. Manisaspor’a darbe vurup Belediyespor’u zirveye taşımak istiyorsa zaten zirvede olan Manisaspor var. Onu zirveye taşımalıdır. Oradan gelen başarı da Manisa’nındır. Belediyespor’da diretirse ikisi de bir yere gelemez.

 

DEVAMI YARIN…

İŞTE KONU BAŞLIKLARI!..

-Hangi partiye “entelektüeller!” dedi?

-Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ilgili önerisi ne?

-Manisa ASKF yetersiz mi?

-TÜFAD’a hangi benzetmeyi yaptı?

-Ertuğrul Dilek Stadı’nda dönen oyunlar ne?

 

Editör: TE Bilişim