Hakan Agar- Manisa'daki basketbol heyecanı yeniden ateşleniyor, Manisa Büyükşehir Belediyespor yeni sezonu 4 Kasım Cumartesi açıyor. Evinde Fethiye Belediye'yi ağırlayacak olan Belediye'nin devleri, maça geri sayım yapmaya başlarken, alacağı galibiyete odaklanmış durumda. Bu hafta maçın oynanacağı Atatürk Spor Salonu'nun kullanıma kapalı olmasından dolayı antrenmanlarını Muradiye'de geçiren Belediye'de Cihad'ın sakatlığı artık bitme aşamasına gelirken, tecrübeli oyuncu buna karşın Fethiye maçında sahada olamayacak. Dizinden yaşadığı sakatlıktan dolayı sahalardan uzak kalan Kağan'ın Pazartesi ameliyat olacağı ve ligin 2. yarısına yetişeceği öğrenildi. Takımdaki gribal hastalıklar da geçerken, hafta boyu set oyunlarını çalışan oyuncular, Fethiye maçına odaklandı. Dün yapılan antrenman sonrası değerlendirmelerde bulunan Başantrenör Ceyhun Cabadak, son aldıkları mağlubiyetlerin takımda reaksiyon yarattığını belirtti. 
"FİNAL HAVASINDA OYNAMAMIZ ŞART"
Takımın son durumunu değerlendiren Cabadak: "5 gün içinde çok sert 3 hazırlık maçı oynadık ve mağlup olduk. Bunlardan 2'si zaten üst lig ekipleri, bizim rakiplerimiz değildi. Onlara karşı koyduğumuz efordan dolayı, maçı kazanma noktasına getirdiğimiz için olumlu 2 maç oldu bizim açımızdan. Gemlik maçına gelirsek oyuncularımdan bazı hastalananlar oldu ve kafa olarak hazırlanmamışlardı. Eksiklerimizin olması bizim gibi bir takım için bahane olamaz. İşin iyi tarafından bakarsak sezon başlamadan hemen 1 hafta önce böyle bir mağlubiyet almak takıma reaksiyon verdi. Önümüzde kalan günleri çok iyi geçireceğiz ve adım adım gideceğiz. Her maçı final havasında oynamamız şart. Özellikle kendi sahamızda kaybetme lüksümüz yok. 11 iç saha maçımızın hepsini kazanmaya oynayacağız." dedi.
"DEPLASMANDA GİBİ OLACAĞIZ"
Haftayı maçın oynanacağı salonda idman yapmadan geçireceklerinin kendileri için kötü olduğunu ancak bahane olmayacağını belirten Cabadak: "Salon değişikliği elbette bizim için kötü. 2 aya yakın süre Atatürk Spor Salonu'nda çalıştık ancak maç oynayacağımız salonda idma yapamamak kötü birşey. 1 gün önce bile başka salonda çalışacağız. Kendi evimizdeyiz ancak sanki deplasmanda gibi olacak. Bu elbette bizim için bahane olamaz. En azından 2 ay orada idman yapma şansımız oldu. Elimizden gelen birşey yok." dedi.
"EFOR KOYMALIYIZ"
Şampiyonluk hedefiyle başlanan sezonda ilk maçta galibiyet hariç iyi efor görmek istediğini belirten genç teknik adam: "Galibiyet elbette ilk hedefimiz ancak sahaya efor koymalıyız. Sezon içinde elbette mağlubiyet alabiliriz ancak rakipten fazla efor koyuyor, istiyor olmamız lazım. Bunlara rağmen hala kaybediyorsak zaten rakip o zaman bizden iyi der, ellerini sıkarız, gece de yatağımıza yattığımızda vicdanımız rahat olur. Eğer ki efor eksikliğinden kaybediyorsak o zaman vicdanen rahat olamayız. Oyuncularıma da bunu söylüyorum, bizim bu şartlar altında oynamamız ve sahaya efor koymamız bizim için çok değerli." şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim