Haber: Hakan AĞAR
Trabzonspor maçında öne geçmesine karşın ardından yediği 3 golde rakibini tutamayan Akhisar Belediyespor, sıkıntılı sezonunda bir türlü rahata kavuşamıyor. Trabzon maçının ardından hiç ara vermeden Adanaspor'a hazırlanan yeşil siyahlılar, zorlu deplasmandan puan ya da puanlar almanın hesabını yapıyor. Şu anda hali hazırda ateş hattının 7 puan üzerinde bulunan Akigo, kendinin 10 puan altındaki Adanaspor'u sorunsuz geçerek, küme düşme konuşmasından iyice uzaklaşmak istiyor. Adana da can derdinde, kritik bir maça çıkıyor.
ADANA DÜŞTÜ, DÜŞECEK
Ligin en kötü performansını sergileyen Adanaspor, bu sezonun başında çıktığı Süper Lig'den aynı hızla düşmeye hazırlanıyor. Sezon başında yaptığı yabancı transferlerden hiç istediğini alamayan Akdeniz ekibi, 24 haftası geride kalan ligde sadece 17 puan toplayabildi ve sondan 1. sırada yer alıyor. Son 5 maçında puan almayı unutan ve farklı mağlubiyetler yaşayan Adanaspor, bu maça ölüm-kalım mücadelesi olarak görüyor. Ocak ayından bu yana puan dahi alamayan turuncu beyazlılarda tek hedef, sallantıdaki rakibini evinde mağlup ederek ateş hattından çıkmak için büyük bir adım atmak olacak. Son olarak Karabükspor'a mağlup olan Adana, son 5 maçta 13 gol yerken, rakip kaleye 3 gol atabildi. Kadrosunda eski Manisasporlu Bekir Yılmaz, Barış Memiş ve Itandje'ı bulunduran ekibin teknik adamlığını Levent Şahin yapıyor.
AKİGO KAYIP İSTEMİYOR
Trabzon maçından istediğini alamayan Akhisar Belediyespor'un da bu maça ihtiyacı var. Son maçın ardından Tolunay Kafkas'a istifa sesleri yükselirken, bu maçtan alınacak olası bir mağlubiyet Kafkas'ın sonu da olabilir. Bu maçın ardından verilecek milli takım arasını iyi kullanmak isteyen Kafkas'ın öğrencileri, ardından M. Başakşehir'le hem kupada hem ligde ard arda maçlar oynayacağı için, önce Adana deplasmanından en azından 1 puan almak istiyor. Akhisar Belediyespor’da sol el yüzük parmağındaki kırıktan dolayı Fatih Öztürk, Adanaspor maçı kadrosunda yer almadı. Öte yandan Aykut Çeviker, Ömer, Caner, Soner ve Onur da sarı kart sınırında bulan oyuncular arasında yer alıyor. İşte Tolunay Kafkas'ın çıkartacağı muhtelem kadro; Bora, Kadir Keleş, Caner Osmanpaşa, Mustafa Yumlu, Miguel Lopes, Abdoul Sissoko, Custodio, Özer Hurmacı, Soner Aydoğdu, Olcan Adın, Sokol Cikalleshi. Adanaspor-Akhisar Belediyespor mücadelesi bugün 19.00'da 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Bülent Yıldırım, Asım Yusuf Öz ve Hakan Yemişken yapacak. 
"KAYBEDERSEK SIKINTI BAŞLAYABİLİR"
Maç öncesi Akhisar'da yapılan son idman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akhisar Belediyespor kaptanı Caner Osmanpaşa, Adanaspor maçının önemine değinerek, “2 hafta öncesine kadar her şey yolundaydı. Gençlerbirliği maçından ümitliydik ama oradan kötü sonuç alınca işler biraz daha sıkıntıya girdi. Burada oynadığımız Trabzonspor maçı ile bunu telafi etmek istedik. O gün de iyi oynadığımız bir maçtı aslında fakat onu da şansız şekilde kaybettik. Bu hafta oynayacağımız Adana maçını alıp alt sıralardan kurtularak rahat bir nefes almak istiyoruz. Yani bu maçı alırsak Allah’ın izniyle alttan kopmuş oluruz diye düşünüyorum. Hedefimiz galibiyet. Şu anda takımda bir sıkıntı yok ama Adanaspor maçını kaybedersek belki sıkıntılar başlayabilir. Çünkü adamları da havaya sokmuş oluruz. Ama şimdilik takımda öyle bir sıkıntı gözükmüyor. İşimizi ciddi anlamda yapıyoruz ve herkes bu ciddiyetin farkında” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim